Ērces neguļ ziemas miegu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.latvijasdaba.lv

2010.gada 4.decembrī uz v/a «Latvijas Infektoloģijas centrs» pārbaudei tika nogādāta ērce, kas ir neraksturīgi šim gadalaikam, portālu «Apollo» informēja Inese Skrastiņa, sabiedrisko attiecību speciāliste.

Ērce bija piesūkusies kādam Mežaparkā dzīvojošam vīrietim, kurš to skaidro ar to, ka 29.novembrī viņam tika atvesta malka no Pierīgas mežiem.

Latvijas Infektoloģijas centra speciālisti atgādina iedzīvotājiem, ka ir jābūt uzmanīgiem arī ziemā un jāseko līdzi, vai kaut kur nav piesūkusies ērce, jo tās ir sastopamas tādās vietās, kur temperatūra saglabājas virs +1 grādiem, piemēram, malkā, pirts slotās un citās vietās, kas ir pasargātas no sala.

Šogad Latvijas Infektoloģijas centra laboratorijā tika izmeklētas 4638 ērces un 190 (4,1%) no tām bija inficētas ar ērču encefalīta vīrusu.

2010.gada ērču aktivitātes sezonā Latvijas Infektoloģijas centra stacionārā ar ērču encefalītu ārstējušies jau 178 pacienti un 47 pacienti ar Laima slimību. Ambulatori pēc palīdzības vērsušies 1107 Laima slimības pacientu.

Vakcinēšanās pret ērču encefalītu ir efektīvākais šīs slimības profilakses veids. Vakcinēties var visu gadu. To var izdarīt arī Latvijas Infektoloģijas centra Vakcinācijas kabinetā. Pret Laima slimību vakcīna gan nav pieejama.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu