Mels Gibsons nosaucis Vinonu Raideri par bēgli no krematorijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Kādā intervijā amerikāņu aktrise Vinona Raidere atzinusi, ka arī viņa kļuvusi par Mela Gibsona antisemītisko uzskatu upuri.

Sarunā ar žurnālu «GQ» Raidere atklāja, ka kādā lielā Holivudas ballītē bēdīgi slavenais Gibsons nosaucis viņu par bēgli no krematorijas («oven-dodger», burtiski - cilvēks, kas izvairījies no sadedzināšanas krāsnī, pēc analoģijas ar cilvēkiem, kas izvairās no karadienesta). «Viņš bija ļoti piedzēries. No sākuma es nesapratu, ko viņš ar to domājis. Nekad iepriekš neko tādu nebiju dzirdējusi,» stāstīja 39 gadus vecā aktrise, kuras īstais vārds ir Vinona Horovica.

Kā ziņo britu laikraksts «The Dailt Telegraph», Gibsona pārstāvji atteikušies komentēt aktrises vārdus.

Pēdējo gadu laikā Gibsons ir krietni pabojājis savu reputāciju ar virkni rasistisku un antisemītisku izteikumu, kā arī neseno skandālu par bijušās draudzenes Oksanas Grigorjevas iekaustīšanu. Vasarā bulvārpreses rīcībā nonāca abu strīdu ieraksts, kur dzirdams, kā Gibsons dusmās kliedz: «Tu izskaties kā sasodīta nogribējusies cūka, ja tevi izvaros nigeru bars, tu pati būsi pie tā vainīga.»

Arī 2006.gadā pēc aresta par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā Gibsons nonāca mediju uzmanībā savu antisemītisko izteikumu dēļ. Kad policija centās aizturēt piedzērušos aktieri, viņš centās aizbēgt, lietoja necenzētus izteikumus, kā arī paziņoja, ka «ebreji vainīgi pie visiem pasaules kariem».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu