Kuldīgā virs Ventas rumbas sākusies vimbu lēkšana (6)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kuldīgā, sākoties pavasarim, šomēnes iespējams vērot, kā virs Ventas rumbas lec vimbas.

Kuldīgas tūrisma attīstības centra pārstāve Jana Bergmane aģentūrai BNS pavēstīja, ka šāda parādība novērojama katru pavasari zivju nārsta laikā, tādēļ Kuldīgu mēdz dēvēt par pilsētu, kur zivis ķer gaisā.

Vimbas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot Ventas rumbu, kas ir Eiropas platākais ūdenskritums. Pirms 300 gadiem, hercoga Jēkaba laikā, kuldīdznieki izdomāja unikālu zivju ķeršanas metodi, uz rumbas novietojot zivju ķeramos grozus, pastāstīja Bergmane.

28.aprīlī Kuldīgas pilsētas dārzā notiks pavasara palu šovs «Lido zivis Kuldīgā», kas tapis par godu lidojošajām zivīm. Jau tradicionāli palu šovs iezīmēs tūrisma sezonas atklāšanu. Pasākuma dienā notiks dažādi koncerti, amatnieku tirdziņš, tūrisma uzņēmumu piedāvājumu prezentācijas, stāstnieku festivāls, kā arī dienas noslēgumā – Pilsētas dārza brīvdabas kino sezonas atklāšana.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu