«Melo - M» laiž klajā jaunu albumu «Phantasy of the Opera»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Čellu trio «Melo - M» ar «AEG» atbalstu laidis klajā savu ceturto studijas albumu «Phantasy of the Opera» ar desmit jaunām versijām par pasaulē pazīstamām opermūzikas tēmām Kārļa Auzāna aranžējumos.

Albuma skaņdarbu klāstā ir pasaulē populārās opermūzikas melodijas jaunās skaņās īpašās apdarēm trim čelliem. Lielākā daļa albuma repertuāra ievērojami atšķiras no oriģināliem, tāpēc skaņdarbiem doti arī jauni nosaukumi.

«Tās ir mūsu fantāzijas par opermūzikas tēmām, liekot klāt jaunus muzikālus akcentus un citu mūzikas stilu krāsas. Piemēram, «Kamenes lidojums» ir īsts «bugi vugi», slavenajā ārijā «La Donna e Mobile» no Verdi operas «Rigoletto» jūtami Austrumu mūzikas akcenti, bet «Traviatas» šampanieša ārija tiek spēlēta nevis ar čella lociņiem, bet šampanieša glāzēm». Esam ražīgi eksperimentējuši, tāpēc ceram, ka klausītājiem patiks mūsu skatījums par šīm slavenajām tēmām,» teic «Melo - M» mākslinieciskais vadītājs un aranžējumu autors Kārlis Auzāns.

«AEG ir patiess prieks atbalstīt tādus radošus, virtuozus un talantīgus Latvijas mūziķus kā «Melo – M», kas pat glāzi spēj pārvērst par mūzikas instrumentu,» «Electrolux Latvia» direktors Eduards Reneslācis

Albumā dzirdamas arī versijas par «Karmenas» tēmām, «Seviļjas bārdzziņa» un «Vilhelma Tella» uvertīrām, Riharda Vāgnera «Valkīru lidojumu», Geršvina «Summertime» un citām operu klasikas pērlēm.

«Phantasy of the Opera» tapšanu iedvesmoja «Melo - M» šogad piedzīvotais starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā «Terem Crossover Competition», kur Latvijas čellu trio sīvā konkurencē iekļuva labāko izpildītāju pulkā. Konkursa laikā pasaulē atzīti mūziķi un mūzikas kritiķi mudināja «Melo - M» nebaidīties no klasiskās mūzikas repertuāra apdarēm. Šo pārliecību nostiprināja arī koncerti prestižās akadēmiskās mūzikas koncertzālēs Krievijā un dalība pasaulē lielākajā čellistu festivālā Amsterdamā.

Jauno albumu «Phantasy of the Opera» iespējams iegādāties mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās un internetā - «platforma.lv», kā arī «Melo - M» Latvijas turnejas koncertos. Albums izdots mūzikas ierakstu kompānijas «Platforma» paspārnē ar «AEG» atbalstu.

Albuma Latvijas koncertturnejā jau aizvadīti septiņi koncerti dažādās Latvijas pilsētās, 29. decembrī gaidāma turnejas kulminācija koncertā «Vecgada Operas joks» Rīgas Kongresu namā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu