Ķīšezerā notverts maluzvejnieks ar tīkliem un lomu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā naktī Ķīšezerā Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) kārtībnieki-glābēji aizturēja maluzvejnieku, kurš atgriezās krastā ar noķerto lomu un nelikumīgajiem zvejas tīkliem, kuru kopējais garums bija aptuveni 130 metri. Tīklos noķertās dzīvās zivis atlaistas ezerā, bet nedzīvās zivis uzskaitītas.

RPP uzzināja, ka par konstatēto pārkāpumu - zvejošanu bez licences - pārkāpējam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, par ko draud naudas sods no 200 līdz pat 500 latiem, kā arī nelegālajā zvejā izmantoto rīku konfiskācija. Papildus tam pārkāpējam būs jāsedz zivju resursiem nodarītais zaudējums par tīklos noķertajām zivīm, kas tiek aprēķināts atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos.

RPP aicina iedzīvotājus iesaistīties un par novērotajām pretlikumīgajām darbībām ūdenstilpēs un to tuvumā informēt policiju arī turpmāk.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu