«Apocalyptica» par autortiesību pārkāpumu maksās «Rammstein» bargu naudu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Somu rokgrupa «Apocalyptica» atzīta par vainīgu tiesas prāvā par autortiesību pārkāpumu un tai piespriests samaksāt vācu grupai «Rammstein» atlīdzību 45 000 eiro (31 626 latu) apmērā.

Sūdzība tika iesniegta par grupas 2007.gada albuma «Worlds Collide» reklāmas kampaņu. Albuma tapšanā kā viesmākslinieks piedalījās «Rammstein» dalībnieks Tils Lindemans, taču uz albuma vāciņa tika izvietota informācija, ka tā tapšanā piedalījusies grupa «Rammstein», nevis tikai Lindemans.

Lietu pagājušajā mēnesī izskatīja Berlīnes reģionālā tiesa, kura piesprieda apvienībai «Apocalyptica» samaksāt kompensāciju, jo tā bez atļaujas bija izmantojusi «Rammstein» nosaukumu, vēsta Vācijas interneta vietne «Anwalt24.de».

«Apocalyptica», kura līdz 2005.gadam radīja tikai instrumentālus ierakstus, nesen bija spiesta atteikties no amerikāņu rokgrupas «Shinedown» dziedātāja Brenta Smita balss izmantošanas savā jaunā singlā «Not Strong Enough», jo nespēja vienoties ar grupu pārstāvošo ierakstu kompāniju. Viņu ierakstā aizvietoja grupas «Hoobastank» solists Dags Robs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu