Melderis atkāpjas no BK «Valmiera» galvenā trenera amata

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Priedītis

Basketbola kluba «Valmiera» galvenais treneris Gatis Melderis pēc vakardienas zaudējuma Latvijas Universitātes komandai ir nolēmis atkāpties no amata, informē kluba Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste Kate Glika.

«Tas ir sports un neviens treneris nevar justies drošs par savu amatu. Šajā gadījumā es negribētu meklēt kaut kādus attaisnojumus zaudējumam pret LU. Šo spēli mēs nedrīkstējām zaudēt,» uzsver Melderis.  

«Bumba ir apaļa un gadās arī šādi zaudējumi. Nekas traģisks nav noticis. Turpināšu strādāt ar jaunajiem basketbolistiem un, ja jaunais galvenais treneris izteikts vēlmi sadarboties ar mani, tad būšu gatavs turpināt darbu kluba sistēmā. Tāpat esmu gatavs uzsākt studijas sporta psiholoģijas jomā, kas man kā trenerim noteikti palīdzēs nākotnē. Esmu gatavs turpināt mācīties un strādāt, jo tas ir dzinulis tālākai attīstībai un izaugsmei, kā arī pieredzes uzkrāšana kā trenera asistentam būtu vērtējama ar plus zīmi,» norāda treneris.

«Protams, nākotnē mans mērķis ir atgriezties galvenā trenera amatā šeit vai kādā citā klubā, bet pašlaik tas nav manā dienaskārtībā. Jebkuras pārmaiņas ienes jaunas vēsmas komandā un ceru, ka «Valmierai» izdosies izcīnīt lielas uzvaras,» piebilst Melderis.  

Tikmēr BK «Valmiera» ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš skaidro, ka sarunas bijušas ilgstošas un nav bijis viegli pieņemt Meldera atkāpšanos no amata.

«Jāatceras, ka Gata vadībā pagājušajā sezonā tika izcīnītas lielas uzvaras – pēc trīs gadu pārtraukuma Gatis «Valmieru» ieveda Latvijas Basketbola līgas pusfinālā un komanda kā līdzīgs ar līdzīgu cīnījās ar Eirolīgas grandiem Kauņas «Žalgiris» un Viļņas «Lietuvos Rytas»,» atgādina kluba ģenerālmenedžeris.

«Lai arī sezonas sākums, ņemot vērā dažādus apstākļus, piemēram, spēlētāju savainojumus, bija visnotaļ smags, tomēr gada nogalē izdevās izcīnīt uzvaras pār nomināli spēcīgākām komandām kā «VEF Juniors» un «Barons». Novērtējot Gata ieguldījumu klubā un skatoties nākotnes perspektīvā, vēlos, lai Gatis paliek kluba sistēmā kā galvenā trenera asistents, īpašu uzmanību pievēršot mūsu jaunajiem spēlētājiem. Šobrīd esam sarunu procesā par jauna galvenā trenera piesaisti komandai. Domāju, ka tuvākajā laikā izdosies panākt vienošanos,» atklāj Bērziņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu