Foto: Lauris Nagliņš/Leta

Politologs Ivars Ījabs uzskata, ka no publiskajām reakcijām pēc Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka Vladimira Vaškeviča aizturēšanas varēs spriest, «cik liela zivs ir Vaškevičs, kas ir viņa draugi un kas nelabvēļi».

Tas, ka Vaškevičam ir politiskā aizmugure, ir nepārprotami skaidrs, aģentūrai BNS teica eksperts, atgādinot, ka vēlme atbrīvoties no Vaškeviča bijusi liela, bet līdz šim tas nebija izdevies.

«Skaidrs, ka Vaškevičam ir draugi politiskajās aprindās, jo pretējā gadījumā viņš nebūtu tik ilgi noturējies amatos, par spīti visiem ekscesiem. Tuvākajās dienās parādīsies balsis, kas stāstīs, ka Vaškevičs ir bez vainas un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs un [KNAB priekšnieka vietniece] Juta Strīķe viņu mēģina ievilkt politiskajās spēlēs,» prognozēja politisko procesu vērotājs.

Eksperts uzskata, ka ir jāvēro situācija un jāvērtē, ko Vaškeviča aizstāvji tieši teiks un vai Vaškevičam piemēros apcietinājumu.

«Te ir zemūdens akmeņi, kas ir interešu objekts,» atzina eksperts, atturoties komentēt sīkāk. Latvijas iedzīvotājiem nav jābūt muļķiem, vērtējot tos ļaudis, kas metīsies viņu aizstāvēt, viņš piebilda.

Ījabs arī sacīja, ka Vaškevičs pats ir pietiekami pieredzējis spēlmanis, par ko liecina viņa nosūtītā vēstule, kurā paustas bažas par iespējamu fizisku izrēķināšanos.

Jau ziņots, ka KNAB pagājušajā naktī aizturējis Vaškeviču aizdomās par kukuļdošanu lielā apmērā. Finanšu ministrs Andris Vilks savukārt informēja, ka pirmdienas, 31.janvāra, vakarā Finanšu ministrija saņēmusi iesniegumu no Vaškeviča, kurā viņš sūdzas par iespējamu fizisku izrēķināšanos. Šis iesniegums bijis adresēts arī ģenerālprokuroram un KNAB vadītājam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp