Laikraksts: aktīvākais Vaškeviča aizturētājs iepriekš nonācis VID redzeslokā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no aktīvākajiem Vladimira Vaškeviča aizturētājiem un kratīšanu veicējiem bijis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vecākais speciālists Andžejs Kļaviņš, par kuru 2008.gada rudenī Valsts ieņēmumu dienests (VID) uzsāka pārbaudi, kas vēlāk pārauga kriminālprocesā, vēstī laikraksts «Neatkarīgā», atsaucoties uz laikraksta rīcībā esošo neoficiālo informāciju.

Pēc VID uzskata, ka Kļaviņš vairāku gadu garumā nav uzrādījis patiesos nekustamā īpašuma apmērus. KNAB darbinieks Baldones pusē sev piederošajā īpašumā esot uzcēlis ne tikai dzīvojamo ēku, bet vēl vienu liela apjoma būvi, kuru ikgadējā deklarācijā neesot uzrādījis.

Arī būvniecības izmaksas, pēc VID domām, izskatījušās aizdomīgi nelielas, salīdzinot ar īpašuma apmēriem. Tomēr vēlāk kriminālprocess tika izbeigts.

Līdzīgi procesi tika ierosināti vēl pret diviem KNAB darbiniekiem – Mārtiņu Niķi un Juri Jurašu. Arī tie vēlāk tika izbeigti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu