Vaškevičs oficiāli atstādināts no pienākumu pildīšanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ar Finanšu ministrijas (FM) lēmumu no šā gada 3.februāra ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieks Vladimirs Vaškevičs tiek atstādināts no amata pienākumu izpildes, apturot darba samaksas izmaksu par turpmāko laiku no atstādināšanas dienas, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 39.panta pirmo daļu, ja attiecībā pret ierēdni kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums vai pret viņu ir uzsākta kriminālvajāšana, iestādes vadītājs var atstādināt ierēdni no amata pienākumu izpildes, apturot darba samaksas izmaksu par turpmāko laiku no atstādināšanas dienas.

Ņemot vērā to, ka Vaškevičs tiek turēts aizdomās par kukuļdošanu un ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pieņēmusi lēmumu kā drošības līdzekli piemērot apcietināšanu, kā arī Vaškeviča pašreiz ieņemamā amata pienākumu nozīmi valsts pārvaldes funkciju izpildē, pildot pienākumus saistībā ar nodokļu administrēšanas politikas izstrādi un citas valstij nozīmīgas funkcijas, personai, kas šādā veidā diskreditējusi sevi un iestādi, nav pieļaujams turpināt pildīt amata pienākumus, teikts FM paziņojumā.

Vaškeviča rīcība neatbilst labas pārvaldības principiem un Valsts civildienesta likuma 15.panta otrajā daļā noteiktajiem principiem, ka ierēdnis amata pienākumu izpildes laikā un ārpus tā ar savu rīcību nedrīkst diskreditēt sevi, iestādi un valsti.

Vaškevičam FM bija jāveic amata pamatpienākumi, kas saistīti ar nodokļu administrēšanas un muitas administrēšanas politikas stratēģisko vadlīniju un to īstenošanai nepieciešamā tiesiskā regulējuma, muitas jomu regulējošu politikas dokumentu projektu, likumprojektu un citu tiesību aktu projektu izstrādes pārraudzību, nodokļu un muitas administrēšanas sistēmas darbības izvērtēšanu un priekšlikumu sagatavošanu konstatēto trūkumu novēršanai.

Kā ziņots, Vaškevičs par, iespējams, vairāk nekā 50 000 eiro kukuļa došanu kādai VID amatpersonai tika aizturēts pirmdien. Rīgas Centra rajona tiesa vakar izlēma viņam piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu.

Vaškevičs kukuli varētu būt devis VID Muitas pārvaldes direktoram Tālim Kravalim, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņo Latvijas Televīzija.

Pirms tiesas KNAB paziņoja, ka aizturētajam šajā kriminālprocesā ir piemērots aizdomās turamās personas statuss. Zvērināts advokāts Aloizs Vaznis pēc sēdes norādīja, ka, viņaprāt, tiesas lēmums esot nepamatots un tikšot pārsūdzēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu