Advokāts par Vaškeviča saistību ar draudiem Strīķei: visādus murgus jau var rakstīt

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kukuļdošanā vainotā Finanšu ministrijas amatpersona Vladimirs Vaškevičs pagaidām nav pratināts saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei izteiktajiem draudiem.

Atsevišķi mediji draudus Strīķei saistīja ar Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka Vaškeviča aizturēšanu. Par to Vaškeviča advokāts Aloizs Vaznis aģentūrai BNS teica: «Visādus murgus jau var rakstīt katrs, kas grib, bet mums jau netiek celtas nekādas apsūdzības.» Viņš arī piebilda, ka Strīķes sakarā Vaškevičs nav pratināts.

«Ziniet, mani nekas sevišķi nepārsteidz. Visādi apgalvojumi tiek izteikti bez kāda juridiska pamatojuma,» uzsvēra Vaznis.

Valsts policijas preses pārstāve Zane Maskaļonoka aģentūrai BNS pastāstīja, ka policija ne apstiprina, ne noliedz, ka Strīķe vērsusies Valsts policijā.

Strīķe, kopš medijos parādījās ziņas par draudiem viņai, tālruni bija izslēgusi. Pirmdien tas atkal ir ieslēgts, taču uz aģentūras BNS zvaniem KNAB priekšnieka vietniece neatbild.

Lai arī KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis pirmdienas rītā jau izteicās par Strīķes gadījumu, KNAB pārstāve Ieva Karlsberga aģentūrai BNS pat atteicās atklāt, vai Strīķe vispār pirmdien ieradusies darbā.

Jau vēstīts, ka Latvijas Radio (LR) nedēļas nogalē publiskoja tā rīcībā esošas ziņas par atentāta plānošanu pret KNAB priekšnieka vietnieci Strīķi. Atsevišķi mediji draudus Strīķei saistīja ar Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka Vaškeviča aizturēšanu. Viņš aizturēts par 50 000 eiro kukuļa došanu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonai.

Vairāki avoti LR apstiprinājuši, ka Strīķei izteikti ne tikai vienkārši draudi, bet gan veikts pasūtījums par viņas nogalināšanu. Līdz ar to VP norīkojusi viņai īpašu apsardzi.

LR rīcībā ir informācija, ka Strīķe rakstījusi iesniegumu VP, kas izvērtējusi viņas rīcībā esošo informāciju.

KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis ir pārsteigts par ziņu publiskošanu saistībā ar apdraudējumu viņa vietniecei Jutai Strīķei. Vilnītis arī norādīja, ka šādu ziņu publiskošana, visticamāk, ir nelikumīga, apgrūtina izmeklēšanu, un viņš cer, ka atbildīgās iestādes noskaidros ziņu nonākšanu masu medijos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu