Lužkovs: Latvijas atteikums man izsniegt uzturēšanās atļauju bija kļūda un pārpratums

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs plāno vērsties Latvijas Iekšlietu ministrijā ar lūgumu paskaidrot iemeslu, kādēļ viņam atteikta uzturēšanās atļauja Latvijā, jo tas nav norādīts Lužkovam pieejamajos dokumentos, otrdien ziņo aģentūra «Interfax», atsaucoties uz anonīmu avotu.

«Interfax» sarunas biedrs, kurš pārzinot radušos situāciju, paskaidroja, ka, nesaņemot uzturēšanās atļauju Latvijā, Lužkovs pirmdien vērsies Lielbritānijas vēstniecībā Krievijā ar lūgumu izsniegt viņam Lielbritānijas vīzu, tomēr pretendēt uz uzturēšanās atļauju Lielbritānijā viņš negrasās.

Lielbritānijas vīza Lužkovam nepieciešama tikai tādēļ, lai apciemotu meitas, kas mācās šajā valstī, uzsvēra «Interfax» informācijas avots.

Savukārt pirmdien Krievijas ziņu aģentūra RIAN vēstīja, ka Lužkovs izteicies, ka Latvijas atteikums viņam izsniegt uzturēšanās atļauju bija kļūda un pārpratums.

«Jā, es runāju asi, bet vai man tiešām nav tiesību runāt par krievvalodīgajiem iedzīvotājiem. Vai man tiešām nav tiesību izteikt savu viedokli?» retoriski jautājis Maskavas eksmērs.

Jau ziņots, ka Latvija janvārī liedza Lužkovam  uzturēšanās atļauju un iekļāva viņu nevēlamo personu sarakstā. Lužkovs iepriekš paziņoja, ka negrasās atstāt Krieviju, bet uzturēšanās atļauja viņam vajadzīga brīvai ceļošanai.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece («Vienotība») lēmumu par bijušā Maskavas mēra Lužkova iekļaušanu melnajā sarakstā pieņēmusi politiķa naidīgās attieksmes dēļ pret Latviju un viņa vēlmes dēļ izmantot Latviju privātiem mērķiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu