Traģēdija Baložos. Vecāki no RS pieprasa 2,5 miljonu kompensāciju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sakarā ar pagājušā gada traģēdiju Baložos, kad autobusa avārijā bojā gāja divas pusaudzes, uzņēmums «Rīgas satiksme» (RS) iesūdzēts tiesā, raksta «Telegraf», atsaucoties uz TV5.

Vienas no divu avārijā bojā gājušo meiteņu vecākiem pieprasa no RS kompensāciju 2,5 miljonu eiro apmērā.

Martā Olgai Kravčenko paliktu 20 gadi. Viņas dzīvība izdzisa pagājušā gada pavasarī, kad 23. autobusa šoferis, būdams alkohola reibumā, izraisīja avāriju. Bojā gāja pats šoferis, Olga un viņas draudzene. Policijā lieta ātri tika slēgta, jo vainīgā - šofera Raimonda Irbes - vairs nebija starp dzīvajiem.

Tomēr Olgas tēvs uzskata, ka vainīgais ir, un tas ir uzņēmums «Rīgas satiksme», tāpēc vecāki RS iesūdzējuši tiesā, norādot, ka uzņēmums joprojām nav izdomājis, kā pasažierus pasargāt no dzērājšoferiem.  Olgas tēvs pieprasīja visu informāciju par bojā gājušo šoferi, tostarp arī izziņas par obligātajām veselības pārbaudēm.

Pēc Aleksandra teiktā, no dokumentiem varot secināt, ka šoferis mēnešiem ilgi strādājis bez izziņas par veselības stāvokli, pat tad, kad atklājies, ka viņam ir ar profesiju saistīta kaite. Kāda tieši – netiek precizēts.

RS neesot paskaidrots, kāpēc šoferis strādājis bez izziņas par veselības stāvokli, aizbildinoties, ka lieta nodota tiesai un komentēt to nedrīkst.

Pēc traģēdijas Rīgas domes opozīcija piedāvāja atstādināt no amata RS vadītāju Leonu Bemhenu, taču Rīgas mērs šo ierosinājumu ignorēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu