Brigmanis: vienošanās par 50 miljonu budžeta konsolidāciju ir panākta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Otrdien valdību veidojošā koalīcija tikšanās laikā ir iezīmējusi nepieciešamos budžeta konsolidācijas pasākumus 50 miljonu latu apmērā, pēc tikšanās žurnālistiem sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Augusts Brigmanis.

Konkrētas vienošanās pasākumus viņš gan neatklāja, uzsverot, ka par tiem informēs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Savukārt Dombrovskis pēc sēdes žurnālistiem informāciju nesniedza un devās uzreiz uz valdības sēdi. Komentārus sola sniegt pēc tās.

Jautājums par papildus budžeta konsolidāciju šodien tiks skatīts valdības sēdes slēgtajā daļā.

Pēc Brigmaņa teiktā, pozitīvi esot tas, ka izdevies nodrošināt ZZS uzstādījumu sociālajā sfērā un pensijas, sociālie pabalsti un skolotāju algas mazinātas netikšot. 700 000 latu gan tikšot mazināti izglītības resorā, kas saistīts ar skolēnu skaita samazinājumu, un šos līdzekļus Izglītības un zinātnes ministrija atradīšot ministrijas ietvaros. Brigmanis arī uzsvēra, ka nav tā, ka konsolidācija tika veikta tikai uz nodokļu palielināšanas rēķina, jo par pieciem miljoniem latu tikšot mazināti arī ministriju tēriņi.

«50 miljoni ir 50 miljoni, tā nav nieka summa,» sacīja Brigmanis, netieši atzīstot, ka šie budžeta konsolidācijas pasākumi visām sabiedrības grupām nebūs populāri un pieņemami.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu