Valdība vienojas par 50 miljonu latu konsolidāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdība šodien nolēmusi atteikties no finansējuma samazinājuma budžeta vietām augstskolās, vienlaikus nolemjot par trīs miljoniem latu samazināt subsīdijas sabiedriskā transporta pārvadājumiem.

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) šodien žurnālistiem apliecināja, ka valdībā panāktas visas vienošanās, kas nodrošina 50 miljonu latu konsolidāciju gada griezumā.

Plānots, ka par 16 miljoniem latu tiks samazināti izdevumi, bet 34 miljonus latu plānots gūt papildu ieņēmumos, ko nodrošinās jau iepriekš pieņemtie lēmumi par atsevišķu nodokļu paaugstināšanu.

Papildus valdība šodien vienojusies par subsīdiju mazināšanu, un nu Satiksmes ministrijai būs jālemj, kuriem pārvadājumu veidiem līdzekļus samazināt. Savukārt augstākajā izglītībā patlaban sākusies programmu pārvērtēšana un ne Izglītības un zinātnes, ne Kultūras ministrija neesot piekritusi šādam samazinājumam.

Tāpat netikšot veikts tik liels nodarbināto skaita samazinājums valsts pārvaldē, kā iepriekš plānots. Tā vietā ministrijas piedāvājušas mazināt citas izdevumu pozīcijas, piemēram, preču un pakalpojumu iegādē.

Vilks atzina, ka ar budžeta grozījumiem valdība uz priekšu virzīsies tikai tad, kad būs saņemts starptautisko aizdevēju atbalsts par iecerētajiem pasākumiem. Patlaban sarunas ar aizdevējiem turpinoties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu