Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizkrauklē arvien vairāk cilvēku izvēlas atstāt mašīnu dzelzceļa stacijā un tālāk braukt ar vilcienu, aģentūrai LETA apstiprināja Aizkraukles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Reisa-Nielsen.

Kā jau ziņots, AS «Pasažieru vilciens» valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds atzīst, ka jaunā tendence esot tāda, ka cilvēki dzelzceļa stacijās atstāj mašīnas un tālāk brauc ar vilcienu, piemēram, izteikti tas notiek Aizkraukles, Garciema un Kalngales stacijās. Ir pat problēma novietot auto pie stacijas, jo autostāvvietas ir pārpildītas.

Aizkraukles novada pašvaldībā apstiprina, ka šāda problēma patiešām esot aktuāla arī Aizkrauklei. «Diemžēl zeme, uz kuras atrodas stāvlaukums, nepieder pašvaldībai. Tā pieder «Latvijas Dzelzceļam», atzīst Reisa-Nielsen.

Marta sākumā Aizkraukles novada pašvaldība lūgusi VAS «Latvijas Dzelzceļš», plānojot turpmākos darbus dzelzceļa infrastruktūras objektu sakārtošanā, ņemt vērā Aizkraukles novada pašvaldības priekšlikumus.

Pašvaldība lūgusi paredzēt nodrošināt pieejamības prasību ievērošanu atbilstoši MK noteikumiem - peroniem, pārejām, piebrauktuvēm pie stacijas ēkas, autostāvvietām pie stacijas ēkas, ieejai dzelzceļa stacijā, evakuācijas ceļam no stacijas ēkas un sanitārajam mezglam.

Tāpat lūgts nodrošināt auto stāvlaukuma atbilstību satiksmes drošības prasībām - norobežojot autobusu stāvvietu no pārējā stāvlaukuma, stāvlaukuma segumā ieklāt joslas ar atšķirīgu krāsojumu gājēju ceļa apzīmēšanai, atdalīt brauktuvi no stāvvietām un apzīmēt taksometru stāvvietas.

Paši izveidot kādus īpašus stāvlaukumus pašvaldībā pagaidām neplāno.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp