Dīvainības ap Minskas terora aktu. Cilvēkiem aizdomas, ka Lukašenko melo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko paziņojumu, ka terora akts Minskas metro ir atklāts, daļa Baltkrievijas sabiedrības uztvērusi ar šaubām un sarkasmu.

paziņojumu

Tāpat tika ziņots, ka kopā ar abiem vainīgajiem aizturēta arī viena «spridzinātāja» draudzene. Tika noskaidrots, ka viens no noziedzniekiem - 25 gadus vecais jaunietis no Vitebskas 2005.gadā veicis terora aktu arī savā dzimtajā pilsētā, bet 2008.gadā – valsts galvaspilsētā Minskā.

Daudzi pamanījuši dīvainības varas iestāžu paziņojumos. Piemēram, pēc 2005.gada sprādziena Vitebskā Lukašenko - tāpat, kā tagad - paziņoja, ka terora akts esot atklāts, to pastrādājuši divi dīkdieņi, kas atzinušies, kur ņēmuši sprāgstvielas, un viņu mērķis bijis iebiedēt cilvēkus.

Trīs mēnešu ilgajā kriminālizmeklēšanas laikā tā arī neizdevās pierādīt abu spridzinātāju vainu, un viņi tika atbrīvoti. Arī sprādziens 2008. gada vasarā tika klasificēts kā «huligānisms», raksta laikraksts «Komersant». Arī toreiz vainīgie netika atrasti.

«Ņezavisimaja gazeta» norāda, ka nav saprotams - kādēļ bija nepieciešams izplatīt spridzinātāju fotorobota sastādītos attēlus, ja viņi jau bija aizturēti. Turklāt ģenerālprokurora vietnieks Andrejs Šveds paziņoja, ka izmeklētāju rīcībā pat esot videoieraksts, kurā redzams, kā terorists ienācis metro un nolicis somu ar spridzekli, kuru vēlāk detonējis, taču šis ieraksts nezināmu iemeslu dēļ nevienam netiek rādīts. Laikraksts atzīmē - nav saprotams, kādēļ netiek atklāti vainīgo vārdi.

Valsts domes Starptautisko lietu komitejas pārstāvis Semens Bagdasarovs pauž neizpratni par terora aktu kā tādu: «Es nesaprotu, kas to varētu būt paveicis. Pēc «rokraksta» tas izskatās pēc reliģisko fanātu darba, taču kāds tam sakars ar Minsku? Tātad, tomēr ar reliģiju tas nav saistīts. Tādā gadījumā - ar ko gan citu? Ja tas saistīts ar Lukašenko, tad kāds tam sakars ar metro un parastajiem cilvēkiem? Ir daudz jautājumu, uz kuriem man nav atbilžu,» deputātu citē laikraksts «GZT.ru».

Tikmēr internetā notikušo aktīvi apspriež Baltkrievijas iedzīvotāji. Kāds blogeris raksta: «Vainīgie tika aizturēti pulksten 21, pulksten 5 no rīta viņi visā atzinās. Noziedznieki noteikti mocījās ar bezmiegu, viņus mocīja sirdsapziņa, un, neizturot šīs mokas, viņi vaļsirdīgi visā atzinās. Dīvaini, kādēļ gan viņi neatzinās, ka arī izpirkuši valstī visu valūtu, eļļu un cukuru? Bez tam, pēc visa spriežot, Vitebskas sprādziena laikā viņiem bija 18 gadi, bet, veicot terora aktu Minskā 2008. gadā - 22 gadi. Nopietni zēni, nav ko teikt! Un kā gan viņus tik viegli izdevās notvert?».

Kādam citam interneta lietotājam notikušais raisījis asociācijas ar pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu represijām PSRS. Interneta lietotājs norāda - ja jau «teroristi» dažu stundu laikā atzinušies visu terora aktu veikšanā, tad nopratināšanā izmantotas visjaunākās un efektīvākās metodes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu