Atklāta jauna informācija saistībā ar sprādzienu Minskas metro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Parādījusies jauna informācija saistībā ar terora aktu Minskas metro. Speciālā preses konferencē žurnālistiem Baltkrievijas ģenerālprokuratūras darbinieki žurnālistiem parādījuši videomateriāla, kas pirms un pēc terora akta filmēts ar metro novērošanas kamerām, fragmentus, ziņo «Interfax».

Izmeklēšanas grupas vadītājs, Baltkrievijas ģenerālprokurora vietnieks Andrejs Šveds paziņojis, ka noteikta spridzekļa izgatavošanas vieta. Aizdomās par terora akta organizēšanu un paveikšanu tiesībsargājošās iestādes aizturējušas piecus cilvēkus. Diviem no viņiem piemērots drošības līdzeklis arests.

Pēc Šveda teiktā, ģenerālprokuratūras demonstrētajos video kadros redzams, kā terora akta veicējs ieiet metro ar lielu smagu somu, tad dodas pie soliņa un aktivizē spridzekli. Šveds tāpat norādījis, ka terorists vairākas minūtes gaidījis, kad pienāks vilciens un metro stacijā savāksies pēc iespējas vairāk cilvēku.

Ģenerālprokurora vietnieks tāpat atzīmēja, ka izskatīti neskaitāmi ieraksti no visām videonovērošanas kamerām gan metro, gan Minskas ielās. Rezultātā iegūts vainīgā attēls un noteikta viņa dzīvesvieta.

Šveds tāpat informē, ka noteikts, kur spridzeklis izgatavots - tā neesot Minska. Neko vairāk viņš izmeklēšanas interesēs nevarot atklāt.

Visi aizdomās turamie esot vecumā līdz 30 gadiem un iepriekš nav sodīti. Vainīgo psiholoģiskais novērtējums esot izmeklēšanas noslēpums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu