Minskas metro sprādziena vaininieki spridzinājuši aiz naida pret cilvēkiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Sprādzienu Minskas metro, kurā gāja bojā 13 cilvēki, organizējuši atslēdznieki no Vitebskas, vēsta interneta izdevums «Life News».

Baltkrievijas drošības struktūru pārstāvji uzskata, ka teroraktu organizēja klasesbiedri no Vitebskas - 25 gadus vecais Dmitrijs Konovalovs, Vlads Kovaļovs un kāds 28 gadus vecais Medvedevs, ziņo «Life News».

«Mitja un Vlads skolā bija labākie draugi, mācījās vienā klasē. Ar citiem puikām viņi gandrīz nekontaktējās. Mitja vienmēr bija dīvains un noslēgts, skolā mācījās vāji,» izdevums citē aizturēto klasesbiedra Vasīlija N. teikto. Tomēr viņš uzsvēra, ka Konovalovam bija stabils piecnieks ķīmijā un jau skolā viņš sāka izgatavot petardes uz sprāgstošās paketes.

Pēc skolas beigšanas Kovaļovs un Konovalovs iestājās arodskolā. Ieguvuši atslēdznieka profesiju, draugi iekārtojās darbā Vitebskas traktoru rezerves daļu rūpnīcā. Tur viņi iepazinās ar trešo aizturēto - 28 gadus veco atslēdznieku Medvedevu.

Atsaucoties uz Vitebskas tiesībsargājošajām iestādēm, «Life News» ziņo, ka pagrīdes sprāgstvielu izgatavošanas laboratorija atradusies pagrabā zem piecstāvu nama, kurā dzīvojušas Konovalova un Kovaļova ģimenes. Līdz ar sprāgstvielām tur atrada arī 200 lodīšu gultņus un metāla armatūras gabalus, kurus atslēdznieki bija atnesuši no rūpnīcas. Pašlaik tiek pārbaudīti blakus esošo māju pagrabi un bēniņi.

Pirms dažiem mēnešiem Konovalovs un Kovaļovs pārcēlušies dzīvot uz Minsku, kur sākuši rūpīgi plānot un organizēt terora aktu. Kā ziņo avoti Baltkrievijas drošības struktūrās, pēc aresta viņi izdevuši vēl vienu līdzzinātāju - arī traktoru rezerves daļu rūpnīcas atslēdznieku vārdā Medvedevs. Pašlaik rūpnīcā notiek kratīšanas un pratināšanas, lai noskaidrotu, kurš no strādniekiem varēja zināt par plānoto sprādzienu.

Pratināšanā Konovalovs, Kovaļovs un Medvedevs atzina savu vainu terora akta sarīkošanā Minskas metro, vēsta izdevums. Viņi uzņēmušies atbildību arī par sprādzienu Minskā 2008.gada jūlijā un diviem sprādzieniem Vitebskā 2005.gadā.

13.aprīlī Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka terora akts Minskas metro ir atklāts. Viņš arī uzdeva tiesībsargājošajām iestādēm nopratināt opozīcijas politiķus saistībā ar sprādzienu metro. Lietā par terora aktu aizturēti pieci cilvēki. Kā ziņo Baltkrievijas VDK, viens no motīviem, kas pamudinājis terora akta veicējus uz noziegumu, esot bijis naids pret cilvēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu