Baltkrievijas metro spridzinātāju ģimenēm ciešanas un nepatīkami pārsteigumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Iespējams, Baltkrievijas valsts drošības komitejas izmeklētāji nezināmā virzienā aizveduši par Minskas metro terora akta paveikšanu aizdomās turēto Vlada Kovaļova un Dmitrija Konovalova ģimenes locekļus, vēstī Krievijas mediji.

Aculiecinieki pastāstījuši, ka vairākās mašīnās no Vitebskas aizvesti cilvēki. «Kad kļuva zināms, ka Kovaļovs un Konovalovs aizturēti, atbrauca Valsts drošības komitejas darbinieki un pēc nopratināšanas kaut kur aizveda vīriešu ģimenes locekļus,» skaidroja kaimiņi.

Sievas un bērnu aizdomās turētajiem nav, tomēr no Vitebskas pazuduši viņu vecāki. Tāpat pazudusi Kovaļova māsa un Konovalova vecākais brālis. Viena aizturētā māte, kura strādāja kokapstrādes uzņēmumā, pēkšņi paņēmusi atvaļinājumu. Vairākas dienas pēc kārtas pratināti arī aizturēto tuvākie draugi.

«Aizdomās turēto radiem vislabāk būtu kaut kur aizbraukt, jo dzīvot mierīgi viņiem neļaus. Visi, kuri kādreiz kontaktējās ar aizturētajiem, tagad viņus ienīst. Mēs saprotam, ka vecāki nav vainīgi, viss tika darīts lielā slepenībā. Pat dzīvojot vienā pagalmā, mēs nekad nebūtu iedomājušies, ka viņiem pagrabā ir vesela laboratorija,» sacīja aizturētā klasesbiedrs.

Dzīvokļos un mājās, kurās dzīvo aizdomās turēto ģimenes, kāds izsitis visus logus. Uzbrukums notika vēlu vakarā un neviens iedzīvotājs huligānu sejas nevarēja atcerēties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu