Vasiļjevs: manas izredzes spēlēt «Dinamo» līdzinās nullei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas izlases hokejists Herberts Vasiļjevs šodien Latvijas Televīzijas raidījumā «Sporta studija» pastāstīja par sezonu Vācijā un norādīja, ka vairāku izlases vadošo spēlētāju trūkums varētu negatīvi ietekmēt izlases sniegumu pasaules čempionātā.

«Krēfeldē «Pinguine» ir praktiski vienīgā profesionālā komanda un arī skatītāju daudz nāk uz mājas spēlēm. Regulārajā sezonā četri tūkstoši vidēji mačā, bet izslēgšanas spēlēs astoņi tūkstoši. Atmosfēra laba, visi bļauj sešdesmit minūtes. Šogad bija fenomenāla sezona.»

«Krēfeldē hokejam ir tradīcijas un tas jau tur tika spēlēts 1936. gadā. Vienmēr klubs spēlējis virslīgā,» saka Vasiļjevs, kurš Krēfeldē ir kapteinis jau četras sezonas. «Ir grūti leģionāram noturēties tik ilgi vienā komandā, bet es laikam esmu pierādījis ar savu spēli, ka varu būt kapteinis. Māku vāciski runāt un man varbūt saikne ar apkārtējiem ir vieglāka nekā kanādiešiem,» skaidro uzbrucējs.

«Blice mums bija laba, sezonas laikā papildinājām komandu ar diviem spēlētājiem, kuri spēlēja otrajā maiņā. Izslēgšanas spēlēs bijām virsotnē, laba fiziskā forma un komanda bija saspēlējusies, taču žēl, ka izstājāmies pusfinālā.»

Herbis sekojis Rīgas «Dinamo» klubam visas sezonas laikā un atzīst, ka viņš, visticamāk, šajā komandā nespēlēs. «Domāju, ka tas jau līdzinās vairāk nullei. Diez vai kāds no «Dinamo» funkcionāriem gribēs spēlētāju, kuram jau būs 36 gadi. Man ir līgums ar Krēfeldi un, ja varēšu, spēlēšu tur līdz pat karjeras beigām.»

«Varēju pērn nokļūt Rīgā, bija sarunas arī ar Normundu Sējēju, bet beigās nekas neizdevās. Nebija grūti atgriezties Krēfeldē, bet priecājos, ka bija sarunas par spēlēšanu Rīgā. Jāatzīst, ka spēlēšana Vācijā nebija sliktākais variants.»

Ilgus gadus Vācijā spēlēja aizsargs Arvīds Reķis un Herberts saka, ka sezonas laikā ir sazvanījies ar Arvīdu. «Viņš teica, ka pārlidojumi nepatika, bet ar hokeju bija apmierināts, varbūt par daudz treniņu bija, jo viņš nebija pieradis pie tik lielas slodzes. Viņam galvenais bija iejusties KHL,» uzskata hokejists.

Herberts jau pievienojies izlases treniņiem, taču uz Latviju vēl nav atceļojis spēlētāja inventārs. «Cerams, ka šīs nedēļas laikā spēlētāji sabrauks un mēs varēsim pielikt punktu vienam vai otram spēlētājam, kurš ir uz jautājuma zīmes. Ir divas nedēļas līdz čempionātam, viena nedēļa nepieciešama, lai saspēlētos un treneriem būtu zināmi visi virknējumi, un tad jāaizvada divas pārbaudes spēles ar Norvēģiju. Šogad man šaubas par spēlēšanu izlasē nebija, jo nebija traumu, pašsajūta bija laba. Varbūt pērn bija nogurums un likās, ka vajag sadziedēt mikrotraumas, taču nezinu, kā būs nākamgad. Šogad pārdomu man nebija,» piebilst Vasiļjevs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu