Kamēr oficiālās varas iestādes klusē, mediji «uzrok» jaunumus par Minskas teroristiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

  Kamēr Baltkrievijas varas iestādes nekomentē Baltkrievijas terora akta izmeklēšanas procesu, žurnālisti turpina «uzrakt» aizvien jaunus faktus. Piemēram, atklājies, ka viens no teroristiem spridzekļus gatavot iemācījies armijā. Savukārt medijos minētais terorists Medvedevs izrādījies vien «interneta rēgs” - šāds cilvēks vispār neeksistē.

Viens no aizdomās turamajiem 11. marta sprādzienā Minskas metro- Dmitrijs Konovalovs - par profesionālu spridzinātāju kļuvis pēc dienesta armijā. Jau bērnībā viņam paticis gatavot dažādus spridzekļus, ziņo «Life News».

Konovalova dienesta biedri uzskata, ka pēc sprādziena 2008. gadā viņš nolēmis «no milicijas paslēpties armijā». Jau pirmajā dienesta mēnesī viņš iesaistījies masu kautiņā. Tas gan viņam nav traucējis uzdienēties līdz seržanta pakāpei, taču vēlāk pēc kāda pārkāpuma viņš pazemināts līdz jaunākā seržanta pakāpei.

Savukārt tāda terorista Medvedeva vispār neeksistē - ar šādu vārdu internetā reģistrējies pats Konovalovs. Šo segvārdu viņš esot pieņēmis pēc dienesta armijā, jo seriālā «Kareivji» tā saucies viņa mīļākais varonis.

Daudzi Vitebskas, kurā dzimuši un auguši aizdomās turamie, iedzīvotāji jūt līdzi un neuzskata jauniešus par vainīgiem, kaut dažādas dīvainības viņu uzvedībā pamanījuši jau agrāk.
Kāds Vitebskas iedzīvotājs medijiem stāstījis, ka Konovalovs atstājis pozitīvu iespaidu. Nekādu politisko vai reliģisko uzskatu viņam neesot bijis, bet bieži runājis par terora aktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu