Lukašenko Minskas teroraktā vaino «slimīgas» demokrātijas pieļaušanu valstī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Traģiskajā teroraktā Minskas metro vainojama pati Baltkrievija, kas pārlieku padevusies Rietumu spiedienam, pieļaujot «slimīgu» demokrātijas attīstību valstī, ar šādu paziņojumu ceturtdien nāca klajā Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

«Mēs paši vien par to esam atbildīgi,» ikgadējā uzrunā par stāvokli valstī deputātiem sacīja Lukašenko.

«Pirms vēlēšanām mēs uzņēmāmies tik lielu demokrātijas devu, ka mēs visi - gan es, gan jūs - sākām justies slimi,» norādīja ilggadējais valsts vadītājs, ar to acīmredzot domājot 19.decembrī notikušās prezidenta vēlēšanas. «Bija tik daudz demokrātijas, ka tas sāka kļūt slimīgi.»

Sprādzienā 11.aprīļa vakarā Minskas metro stacijā «Oktjabrjskaja» dzīvību zaudēja 13 cilvēki, bet aptuveni 200 tika ievainoti. Gūtās traumas slimnīcās joprojām ārstē ap 150 cilvēku.

Vien divas dienas vēlāk Lukašenko paziņoja, ka terorakts Minskas metro ir atklāts. Viņš arī uzdeva tiesībsargājošajām iestādēm nopratināt opozīcijas politiķus saistībā ar sprādzienu metro. Lietā par teroraktu aizturēti vismaz pieci aizdomās turamie, kā arī trīs opozīcijas aktīvisti.

Uzbrukuma motīvus izmeklētāji pagaidām plašākai sabiedrībai nav atklājuši, taču Lukašenko ceturtdien pavēstīja, ka izmeklēšana pilnībā vēl nav noslēgusies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu