Finanšu ministrs pastāsta, kad iedzīvotāji izjutīs ekonomikas augšupeju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) prognozē, ka tālu vairs nav brīdis, kad valdības īstenotās taupības politikas ieguvumus sāks sajust ne tikai valdība, bet arī iedzīvotāji, ziņo TV3 raidījums «Nekā personīga».

«Mums tā lielākā problēma patlaban ir tā, ka to lielo ekonomikas skaitļu pozitīvo attīstību mājsaimniecības un lielākā daļa iedzīvotāju vēl nejūt un, visticamāk, nejutīs vēl sešus vai deviņus mēnešus. Bet agri vai vēlu tas notiks,» raidījumam sacīja Vilks.

Finanšu ministrs pašreizējo situāciju salīdzināja ar to, kāda bija īsi pirms krīzes sākuma. Arī toreiz iedzīvotāji makroekonomiskās izmaiņas nesajuta uzreiz.

«Kad visi lielie skaitļi – kopprodukts un pārējie, ļoti smagi krita uz leju un tajā brīdī, es pats, sekojot līdzi, redzēju, ka sabiedrība tam nepievērš uzmanību. Es sapratu, kādas būs problēmas. Un tas notika. Pēc sešiem līdz deviņiem mēnešiem sabiedrība to sajuta. Ar savu algu, ar to, ka nav darbs, ka kaut kas ar cenām notiek. Un tas bija tieši tāpat,» atceras Vilks.

Līdzīgi kā toreiz ekonomikas sliktās izmaiņas, tagad arī labās iedzīvotāji varēšot sākt novērtēt ar laika nobīdi. «Tagad vienkārši mums ir nepieciešama pacietība un izpratne. Tie seši līdz deviņi mēneši. Bet katrā ziņā tieši tas pats notiks ar inerci. Mēs to izjutīsim!» apgalvo finanšu ministrs.    

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu