Rods Stjuarts saņēmis balvu par mūža ieguldījumu mūzikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Britu rokmūziķis Rods Stjuarts par mūža ieguldījumu mūzikas industrijā saņēmis Amerikas Komponistu, autoru un izdevēju biedrības (ASCAP) balvu.

66 gadus vecais mūziķis ASCAP rīkoto pasākumu apmeklēja kopā ar sievu Peniju Lankasteri un pieciem no viņa kopumā astoņiem bērniem.

Viņš gan nav sarakstījis nevienu hitu kopš 1988.gada «Forever Young», un tie septiņi albumi, kurus viņš ir izdevis kopš 2001.gada, ir veidoti no citu mūziķu dziesmu kaverversijām.

«Es nekad sevi neesmu redzējis kā dziesmu rakstītāju. Tad es paskatos uz sarakstu, un tur ir bijušas dažas veiksmīgas dziesmas. Rakstot dziesmas, es vienmēr esmu pielicis lielas pūles, gandrīz kā skolā,» ziņu aģentūrai Reuters atklāja mūziķis.
Pēc aiziešanas no grupas «Jeff Beck Group» sešdesmitajos gados Stjuarts uzsāka veiksmīgu solo karjeru, izpildot tādas dziesmas kā «Maggie May», «You Wear It Well» un «Every Picture Tells a Story».

Viņš arī radījis vai piedalījies tādu septiņdesmito gadu hitu radīšanā, tostarp «Tonight's the Night», «You're in My Heart», «Da Ya Think I'm Sexy» un «Young Turks».
Patlaban Stjuarts kopā ar Džefu Beku strādā pie jauna blūza mūzikas albuma izveides, kurā tiks iekļauta arī Madija Votersa dziesmas «Rollin' and Tumblin'» kaverversija.

Amerikas Komponistu, autoru un izdevēju biedrība katru gadu pasniedz balvas labāko dziesmu autoriem un izdevējiem, kuru darbi ir licencēti ASCAP.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu