Kolins Fērts nevar tikt vaļā no stostīšanās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Britu aktieris Kolins Fērts atklājis, ka pēc Lielbritānijas karaļa Džordža VI lomas Toma Hūpera godalgotajā filmā «The King's Speech» («Karaļa runa») nevar tikt vaļā no stostīšanās.

Hūpera drāma vēsta par to, kā Džodžs VI ar logopēda Laionela Loga palīdzību tiek galā ar stostīšanos, kas viņu mocīja kopš bērnības, un pārvar nedrošību. Strādājot pie britu monarha lomas, Fērts «iemācījās» viņa runas defektu, taču tagad tas brīžiem kļūst par traucēkli, jo stostīšanās mēdz atgriezties visnepiemērotākajos brīžos, piemēram, interviju laikā.

«Un ja tu par to sāc domāt, kļūst vēl sliktāk,» atzina «Oskara» balvas laureāts, piebilstot, ka tādā veidā iespējams gūt ieskatu tajā, kā ir būt cilvēkam, kas stostās.

Kā vēstīts iepriekš, Fērts par savu aktierspēli tika apbalvots ar ASV Kinoakadēmijas balvu, «Zelta globusa» balvu, Britu kinoakadēmijas balvu un saņēma arī citus prestižus apbalvojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu