Loskutovs: kratīšanu veikšanai, visticamāk, piesaistītas arī citas tiesībsargājošās iestādes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veiktu lielu kratīšanu skaitu vienlaikus, tam varētu būt piesaistītas arī citas tiesībsargājošās iestādes, aģentūrai LETA pieļāva Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs un bijušais KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs (V).

Kā ziņots, KNAB šodien veic virkni kratīšanu. Centra rajona tiesā aģentūra LETA uzzināja, ka pagājušās nedēļas piektdienā, 20.maijā, izmeklēšanas tiesnesis sankcionējis aptuveni 40 KNAB pieteiktas kratīšanas. Par to, ar kādiem kriminālprocesiem tās saistītas, tiesa informāciju nesniedz.

Loskutovs norādīja, ka KNAB kapacitāte nav pietiekama, lai veiktu 40 kratīšanas vienlaicīgi dažādās Latvijas vietās. Sadarbība starp tiesībsargājošajām iestādēm šādās situācijās neesot nekas neparasts, un līdzīga sadarbība bijusi arī iepriekš. Deputāts skaidroja, ka atkarībā no vietas, telpu skaita un iespējamo priekšmetu apjoma KNAB var veikt vairākas kratīšanas vienlaikus, tomēr ne tik lielā apjomā.

Jau ziņots, ka KNAB darbinieki šodien veikuši Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas sankcionētu kratīšanu Ventspils mēra Aivara Lemberga ģimenei piederošajā Puzes īpašumā, Rīgas domē un brīvostas pārvaldē, Tautas partijas līdera Andra Šķēles ģimenei piederošā SIA «Uzņēmumu vadība un konsultācijas» telpās un citos uzņēmumos, aģentūrai LETA apstiprināja iesaistītās amatpersonas.

Kratīšanas sākušās trešdien no rīta. KNAB nekādus komentārus pagaidām nesniedz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu