Loskutovs: vakar veiktā operācija ir otrā lielākā KNAB vēsturē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vakar KNAB veiktā vērienīgā kratīšanu operācija varētu būt otra lielākā KNAB vēsturē. Otra līdz šim vērienīgākā bija uz Austrumu robežas Grebņevas robežkontroles punktā, kad tika uzsākti vairāki kriminālprocesi, veikts desmitiem kratīšanu, aizturēšanu un pārbaužu, tā intervijā Latvijas Radio šorīt atzina KNAB bijušais vadītājs Aleksejs Loskutovs (V).

Loskutovam neesot tuvākas informācijas par notikušo, taču neesot šaubu, ka tiek meklēti dokumenti, kas varētu izskaidrot konkrētus darījumus ar konkrētu amatpersonu iesaistīšanos. Loskutovs tāpat pieļāva, ka pretēji izskanējušajai informācijai par vienu uzsākto kriminālprocesu, tie varētu būt vairāki.
Tāpat Loskutovs pauda, ka noklausītas sarunas nevar būt par vienīgo pamatu kratīšanām. Tās varot būt nopietns papildus arguments tam, kas jau ir KNAB rīcībā. Loskutovs tāpat nešaubās par šādas noklausīšanās tiesiskumu.

Uz jautājumu, kā tas iespējams, ka jau iepriekš bija zināms par kratīšanām Loskutovs norādīja, ka pietiek ar vienu KNAB darbinieku, lai piekļūtu šādai informācijai, un KNAB darbinieki agri vai vēlu šo cilvēku atradīs.

Uz jautājumu, kādēļ KNAB izvēlējies veikt sākt vērienīgo operāciju tieši šobrīd, kad KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis atrodas atvaļinājumā un notiek prezidenta priekšvēlēšanu kampaņa, Loskutovs minēja, ka, iespējams, tieši šobrīd KNAB bija sakrāts visas nepieciešamās informācijas apjoms, neizslēdzot, ka arī Vilnīša prombūtne atvaļinājumā, iespējams, deva lielāku drošību, ka informācija nenoplūdīs.

Loskutovs uzsvēra, ka bez nopietna pamata šī operācija netika veikta – KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe nav profesionāla pašnāvniece, viņa apzinās, ka gadījumā, ja nebūtu pietiekami nopietna pamata kratīšanām, viņa zaudētu savu amatu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu