Krievijas ieņēmumu dienests «krata» Dimu Bilanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Krievijas ieņēmumu dienests sadarbībā ar policiju veicis kratīšanu krievu popmūzikas zvaigznes Dimas Bilana birojā Maskavas centrā, turot viņu aizdomās par ienākumu patieso apmēru slēpšanu, pavēstījis kāds avots varasiestādēs.

Pārbaude tika veikta, jo varasiestādēm radās šaubas par viņa ienākumu deklarācijas precizitāti, atklāja avots.

Dziedātāja producente Jana Rudkovskaja apstiprinājusi informāciju par kratīšanu. «Tā ir standarta ieņēmumu dienesta pārbaude,» paziņoja Rudkovskaja, piebilstot, ka Bilans ir kārtīgs nodokļu maksātājs, tāpēc šāda pārbaude viņu nebiedē.

Krievijas ieņēmumu dienesta oficiālā pārstāve Larisa Katiševa sarunā ar ziņu aģentūru «RIA Novosti» norādīja, ka dienests nesniedz komentārus par konkrētu pārbaužu veikšanu.

Viņa piebilda, ka vispirms tiek pārbaudīti tie nodokļu maksātāji, kas, saskaņā ar dienesta informāciju, izmanto nodokļu maksāšanas apiešanas shēmas, vai arī ja dienesta veikta analīze norāda uz iespējamiem pārkāpumiem.

Interneta vietnes «Life News» avots ieņēmumu dienestā paskaidroja, ka aizdomas par Bilana ienākumu patieso apmēru slēpšanu radījusi neatbilstība starp 2010.gada ieņēmumu deklarācijā norādītajiem diviem miljoniem rubļu (35 200 latiem) un informāciju par to, cik Bilans saņem par vienu uzstāšanos.

«Ņemot vērā, ka par 45 minūšu garu uzstāšanos viņš saņem vidēji vairāk nekā 50 000 eiro, sanāk, ka viņš gadā sniedz tikai vienu koncertu,» skaidroja ieņēmumu dienesta darbinieks. «Turklāt šie pieticīgie ienākumi ļauj viņam nodrošināt sevi un visus savus radiniekus ar nekustamo īpašumu Maskavas reģionā. Turklāt viņš ir iegādājies sev savrupmāju par vienu miljonu eiro. Kā tas ir iespējams?»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu