Zivju pārziemošanai sals pagaidām nav radījis problēmas

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašlaik ir grūti prognozēt, kā šīs ziemas laika apstākļi būs ietekmējuši zivju pārziemošanu, taču pagaidām problēmām nevajadzētu būt, pastāstīja Latvijas vēžu un zivju audzētāju asociācijas priekšsēdētājs Augusts Ārens.

Viņš paskaidroja, ka sals ir bijis tikai neilgu laiku, līdz ar to būtisku ietekmi tas nevarētu būt atstājis. «Ja dabiskās ūdenskrātuves ir pietiekami dziļas un temperatūra netuvojas nullei, tad nevajadzētu rasties problēmām un zivis varētu pārziemot veiksmīgi. Taču seklākos ezeros, kas ir dūņezeri vai aizaugoši, varētu rasties problēmas lielā sala dēļ,» sacīja Ārens.

Savukārt runājot par zivju pārziemošanu mākslīgajās ūdenstilpēs, viņš uzsvēra, ka liela nozīme ir tam, vai ūdenstilpe ir izveidota pareizi. «Ja dīķi ir pareizi izveidoti tā, ka ir caurtece un ūdens kaut nedaudz cirkulē, tad arī visam vajadzētu būt kārtībā,» teica asociācijas priekšsēdētājs.

Tāpat viņš norādīja, ka liela nozīme zivju pārziemošanai būs pavasara laika apstākļiem. «Protams, liela nozīme būs tam, kādi laikapstākļi būs pavasarī, un ja sals ievilksies, tad gan zivīm var trūkt gaisa, tāpat arī, ja sals iekavēsies, varētu tikt traucēti arī nārsti, taču to pašlaik ir grūti prognozēt un tas būs atkarīgs no tā, kā attīstīsies situācija,» klāstīja Ārens.

Pērn aukstuma dēļ bija apgrūtināta zivju pārziemošana, jo zem biezās ledus kārtas tām pietrūka gaisa un tās slāpa. Šogad aukstums ir pieturējies divas nedēļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu