«airBaltic» neapstiprina Flika pazušanu, tomēr viņa atrašanās vietu neatklāj

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: airBaltic

Latvijas nacionālajā lidsabiedrībā AS «Air Baltic Corporation» («airBaltic») neapstiprina informāciju, ka kompānijas prezidents Bertolts Fliks varētu būt pazudis no izmeklēšanas redzesloka, vienlaikus konkrētu Flika atrašanās vietu arī nemin, jo ««airBaltic» darbinieku dienas kārtības nav publiskas», biznesa portālam «Nozare.lv» skaidroja lidsabiedrībā.

Par iespējamo Flika pazušanu no tiesībsargājošo institūciju izmeklēšanas redzesloka sociālajā tīklā «Twitter» rakstīja polittehnologs Jurģis Liepnieks. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šādas baumas «virmo» jau kopš pirmdienas vakara.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas (KNAB) rīcībā esošie 20.maijā sāktā kriminālprocesa materiāli liecina, ka Ainārs Šlesers (PLL), gatavojoties parlamenta vēlēšanām, pieprasījis aviokompānijas «airBaltic» vadītājam Bertoltam Flikam veikt pretlikumīgas darbības ar «airBaltic» vai Rīgas reklamēšanas biroja «Live Riga» finanšu līdzekļiem Šlesera un partijas LPP/LC popularizēšanai medijos, izriet no aģentūras LETA rīcībā esošo dokumentu kopijām.

Šlesers esot pieprasījis Flikam slēgt fiktīvus līgumus par «airBaltic» pakalpojumu reklamēšanu vai Rīgas pilsētas tēla popularizēšanu ar vairākiem masu medijiem, taču faktiski medijiem pārskaitītā nauda esot bijusi domāta politiķu reklamēšanai.

KNAB uzskata, ka Fliks ļaunprātīgi izmantojis savu ieņemamo amatu un dienesta stāvokli un izpildījis Šlesera norādījumus - «airBaltic» vārdā noslēdzis fiktīvus līgumus par reklāmas izvietošanu ar masu mediju īpašnieku uzņēmumiem un pārskaitījis tiem vismaz 100 000 latu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošo dokumentu kopijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu