Vācija netiek galā ar «baktēriju-mutantu»; parādās arvien jaunas versijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Sākotnējās pārbaudes nav apstiprinājušas aizdomas par Vācijas ziemeļos diedzēto sēklu saistību ar veselībai bīstamās enterohemorāģiskās E.coli (EHEC) baktērijas izraisīto infekcijas uzliesmojumu. Tikmēr parādās jaunas hipotēzes par to, ka «vainīga» gaļa, bioreaktori un pat teroristi.

Uz dramatiskā notikumu attīstības fona hipotēzes sāk vairoties - «Reuters» ziņo, ka tagad aizdomās tur ne tikai dārzeņus, bet arī gaļu. Čehijā sākta uz Vāciju eksportējamās liellopu gaļas un cūkgaļas ekspertīze. Līdz nedēļas beigām būs zināmi rezultāti.

Aizdomu ēna krīt arī uz reaktoriem, kuri ražo tā dēvēto biogāzi. Diskusijas par to, ka bioreaktoru saturs var izplatīt infekcijas, notiek jau ne pirmo gadu, vēstī Vācijas plašsaziņas līdzekļi.

«Frankfurter Allgemeine Zeitung» citē «Schottdorf MVZ» laboratorijas dibinātāju Brendu Šotdorfu, kurš norāda: «baktērijas saplūst vienā, taču papildus nav pētīts, kas patiesībā tur notiek.» Tāpat tiek ziņots, ka šādas biomasas izmanto kā mēslojumu.

Kamēr pētnieki netiek skaidrībā, kas izraisa šo masveida saslimšanu, bilance ir šāda: gandrīz trīs tūkstoši saslimušo un 23 letāli iznākumi.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu