Konkursa stāsts: Sociālās aprūpes centrā «Veģi» iRobots palīdzētu aprūpētājām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Brīvprātīgais iRobots «Veģos», kur dzīvo 166 bērni un jaunieši ar attīstības traucējumiem, varētu būt piemērs jaunām progresīvām tehnoloģijām un atvieglot aprūpētāju darbu, lai bērnus var vēl vairāk izvest svaigā gaisā.

«Veģu» vēstule:

Cienījamam brīvprātīgajam iRobotam

Mēs esam Valsts sociālās aprūpes centrs «Kurzeme» filiāle «Veģi», atrodamies Talsu novadā Abavas pagastā «Veģi», tas ir  9 km no Sabiles uz Kuldīgas pusi.
Mūsu filiālē dzīvo 166 cilvēki ar smagiem garīgās un fiziskās attīstības traucējumiem, no tiem 26 ir bērni un 140 jaunieši. Filiālē ir grupa jauniešu, kuri vecāki par 20 gadiem, bet ir ļoti maza auguma un maz atšķiras no bērniem arī garīgās attīstības līmeni, mēs viņus arī saucam par rūķīšiem. Kopskaitā no visiem filiālē dzīvojošiem invalīdiem 48 ir ratiņkrēslos.
Invalīdi apdzīvo nama divus stāvus. Katrā stāva ir divi lieli gaiteņi, aptuveni 2,3 metri plati un dzīvojamās istabiņas kopskaitā 52. Katra gaiteņa platība ir 146 m2 un istabiņu kopējā platība ir 832 m2. Pa vidu namam vienā stāvā ir ēdamzāle 90 m2 liela un otrajā stāvā ir sarīkojumu zāle ar foajē 102 m2 platībā. Lielākajā daļā dzīvojamo istabiņu ir veikts remonts, šobrīd tiek remontēts viens gaitenis. Grīdas segums istabiņās un remontējamā gaitenī ir no lamināta, ēdamzālē linolejs.
Mēs esam ļoti lieli gan pēc platības gan skaita ziņā, tāpēc Jūsu robots varētu izvērsties un pierādīt, ka arī ar tik lielām platībām viņš spēj tikt galā. Mums ir bērni un jaunieši, kuri mācās skolā, tāpēc viņiem būtu interesanti gūt jaunu pieredzi un vērot, ka jaunas progresīvas tehnoloģijas arī pieejamas mūsu namos. Namā dzīvo ļoti daudz invalīdu ratiņkrēslos, Jūsu iRobots atvieglotu aprūpētāju darbu un aprūpētājas varētu vairāk laika veltīt tieši klientam, katru ratiņnieku izvizināt pa lauku, padarboties ar invalīdiem dažādos rokdarbos.
Atbildīgo namā par šo brīnumu varētu nozīmēt Ivetu.

Ar cieņu
Filiāles «Veģi» vadītāja I.Kauliņa

Vairāk informācijas šeit


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu