Rimšēvičs: Bērziņš jau 2004.gadā sajuta krīzi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nedēļu pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās deputātu atbalstu guva ZZS virzītais kandidāts Andris Bērziņš, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs atzina, ka uz Bērziņu tiek liktas lielas cerības.

Sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» Rimšēvičs sacīja: «Mēs ar Bērziņu saistām lielas cerības, jo viņš atbalsta eiro ieviešanu,» piebilstot, ka tādā veidā iepriekš paustā prezidenta un valdības pozīcija netiek mainīta.

Rimšēvičs slavēja Bērziņu par panākumiem, piedaloties sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem, jo tieši viņš esot ieviesis «konstruktīvismu sarunās».

Rimšēvičs, runājot par jaunievēlēto prezidentu, sacīja, ka Bērziņš jau 2004. un 2005.gadā bija viens no retajiem, kurš sajuta ekonomiskās krīzes tuvošanos.

Tāpat viņš pauda cerību, ka ārkārtas vēlēšanu gadījumā valdība tiks sastādīta ļoti ātri, jo ir svarīgi strādāt pie 2012.gada budžeta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu