Vēstule par Kalnciema Veselības un sociālās aprūpes centru*

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir sācies jauns [s:38426], kura laikā ikviens ir aicināts iesūtīt vēstuli par labiem cilvēkiem kādā vietā, kur būtu vajadzīga palīdzība telpu uzkopšanā un Brīvprātīgais iRobots – robots putekļsūcējs ([s:38427]) varētu palīdzēt.

Brīvprātīgais iRobots

Brīvprātīgais iRobots

Labdien!

Vēlos pastāstīt par savu iestādi – Kalnciema Veselības un sociālās aprūpes centru – kurā mājas vietu  mūža nogalē atraduši 35 veci, slimi, vientuļi cilvēki. Daudzi no viņiem pārcietuši smagas slimības, kas laupījušas viņiem iespēju pašiem par sevi rūpēties, pārvietoties, kustēties. Šeit –sociālās aprūpes centrā – cilvēki gūst profesionālu palīdzību kustību atjaunošanai, atjauno prasmes sevi aprūpēt, lai atgūtu zaudētās spējas. Šeit noris rehabilitācijas process un tiek sperti pirmie soļi pretī neatkarībai. Ir bijuši daudzi gadījumi, kad cilvēks pie mums atvests nekustīgs un nespēcīgs, bet pēc laika var aiziet uz mājām ar savām kājām.

Pirmie reālie soļi pēc smagas slimības prasa nopietnu darbu un piepūli. Tas ir kā no jauna sākt staigāt, ja gultā pavadīts vairāk kā mēnesis. Tāpēc ir ļoti svarīgi sajust zem kājām drošu pamatu un pirmās mācības visbiežāk notiek basām kājām, zeķītēs. Patīkamāk veikt nodarbības ir tad, ja visapkārt valda tīrība. Arī tiem, kas pārvietojas ratiņkrēslos ir ļoti svarīgi, lai grīda būtu vienmēr tīra, jo ar rokām jāvada ratiņkrēslu riteņi.

Par tīrību aprūpes centrā rūpējas apkopēja, kas mums ir viena uz diviem ēkas stāviem, tāpēc viņai ir ļoti, ļoti daudz darba. Mūsu apkopēja ir centīga un akurāta, vēlas visu paveikt perfekti, tāpēc bieži redzu, cik viņa ir nogurusi. Vēlos kaut nedaudz atvieglot viņas darbu, tāpēc būtu ļoti priecīga, ja arī mūsu iestādē būtu tāds brīnišķīgs palīgs kā iRobots, kas paveiktu kaut nelielu daļu darba.

Dzīve sociālās aprūpes centrā nav «salda», jo tās tomēr nav mājas. Tāpēc mēs, iestādes darbinieki visādi cenšamies dažādot mūsu vecīšu ikdienu. Viņiem ļoti patīk dažādas pārmaiņas. Es domāju, ka iRobots būtu viņiem arī lielisks laika kavēklis, jo tas noteikti piesaistītu pat to slimo cilvēku  interesi, kuri nespēj vai negrib ticēt savām spējām. Ja cilvēks, kas nekustīgi guļ dienu no dienas, pagriež galvu un izrāda interesi par kaut ko, tad mums tas jau ir liels sasniegums un solis pretī atveseļošanās procesam.

Telpās grīdas mums ir klātas ar linoleju, atpūtas telpā ir paklājs, kurš arī bieži jātīra, jo pa to regulāri pārvietojas cilvēki ratiņkrēslos.

Mēs atrodamies Lielupes ielā 27, Kalnciema pagastā, Jelgavas novadā – Kalnciema Veselības un sociālās aprūpes centrs.

Ar iRobotu ikdienā sadarbosies mūsu centra apkopēja Irina, tomēr varbūt, lai tas ir viņai pārsteigums.

Vēstuli Jums raksta Kalnciema VSAC direktore.
Tālrunis, e-pasts

lasāmas MansRobots.lv

Vairāk informācijas

* Apmaksāts reklāmas raksts

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu