Bērziņš plāno atteikties no prezidenta algas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš pirmajā prezidentūras pilnvaru dienā sola paziņot kādu būtisku lēmumu. Kā viena no versijām tiek minēta iespēja atteikties no prezidenta algas, lai pierādītu, ka viņa galvenā vēlme ir darboties nesavtīgi tautas interesēs, piektdien raksta «Neatkarīgā».

Tāpat Bērziņš varētu nākt klajā ar virkni praktisku priekšlikumu, ko Saeima varētu īstenot. Avīze min, ka viens no pirmajiem varētu būt novadu reformas pārskatīšana un bijušo rajonu atjaunošana.

«Konkrētu lēmumu par šo jautājumu paziņošu 8. jūlijā – tas būs visiem saprotams un nepārprotams,» īsi atbildēja Bērziņš.

Jaunais prezidents esot apsvēris iespēju vērsties pie parlamenta, lai rosinātu grozījumus likumā par prezidenta darbības nodrošināšanu, kas paredz vērienīgas sociālās garantijas pēc prezidentūras beigām. Bērziņš lūgs apsvērt iespēju atteikties no prasības par valsts garantētu dzīvokli. Tādā veidā tiktu atrisinātas neskaidrības par dzīvokļa meklēšanas termiņiem eksprezidentiem

Šā gada aprīlī esošais valsts vadītājs Valdis Zatlers algā saņēma 2054 latus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu