Urbanovičs atklāj interesantas ziņas saistībā ar prezidenta vēlēšanām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Politiskās apvienības «Saskaņas centrs» (SC) līderis Jānis Urbanovičs atklājis, ka Valsts prezidenta vēlēšanu sakarā gaidījis, kad Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Aivars Lembergs gribēs ar viņu runāt, taču to nav sagaidījis. Tāpat viņš intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» pastāsta par «sabojāto» vēlēšanu biļetenu un prezidenta kandidātiem otrajā kārtā.

Urbanovičs stāsta, ka televīzijā parādītais, kā vēlēšanu pirmajā kārtā viņš sabojājis savu biļetenu, bijis tikai joks. «Tas bija paķerts joks. Ja paskatīsieties vēlēšanu zīmes, redzēsiet, ka tādas zīmes «Andris Bērziņš, no Zemgales» nav. Mans labs draugs Andris Bērziņš no Zemgales sēdēja norūpētu vaigu, un gribēju viņu kaut kā iejokot. Tas bija labsirdīgs joks parlamenta garā. Mans biļetens nebija sabojāts,» – tā Urbanovičs.

Jautāts, vai Lembergs vai kāds cits no ZZS centās pirms balsojuma nodrošināt SC atbalstu Bērziņam, runāja arī ar viņu, politiķis saka, ka to gaidījis, bet nesagaidījis. «Mani tas pārsteidza, ka ar mani runāja tikai Bērziņš un Iveta Grigule, un vairāk neviens. Bērziņš runāja ar deputātiem, ar kuriem viņam bijusi kāda sadarbība.»

Urbanovičs arī pauž pārliecību, ka Bērziņa ievēlēšana ZZS pašiem bija pārsteigums. «Jā, tajā dienā vēl [ZZS] runāja par dažiem cilvēkiem – otrās kārtas kandidātiem, kas ar smukām frizūrām noīrētās telpās bija gatavi komentāriem. Tas nozīmē, ka lielākā daļa gaidīja otro kārtu,» neslēpj politiķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu