Bērziņam pagaidām vēl nav skaidra valsts vadīšana pēc Saeimas iespējamās atlaišanas

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jaunievēlētajam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) pagaidām īsti nav skaidra valsts vadīšana un viņa pienākumi pēc Saeimas iespējamās atlaišanas.

To Bērziņš atzina sarunā ar aģentūru BNS. Sarežģītā situācija no valsts pārvaldes viedokļa, viņaprāt, veidosies līdz ar Saeimas atlaišanu.

«Mums tā būs nebijusi situācija. Kā lai to visu saprot? Tas nav viegli saprotams, bet man vēl ir mēnesis laika,» savas izjūtas neslēpa Bērziņš.

Jau ziņots, ka Saeimas atlaišanas gadījumā atbilstoši Satversmei Saeimas locekļu pilnvaras tomēr paliek spēkā līdz jaunievēlējamās Saeimas sanākšanai, bet līdzšinējā Saeima var sanākt uz sēdēm tikai tad, ja Valsts prezidents to sasauc. Šādām Saeimas sēdēm darba kārtību noteic Valsts prezidents.

Referendums par 10.Saeimas atlaišanu, ko rosināja amatā nepārvēlētais Valsts prezidents Valdis Zatlers, notiks 23.jūlijā.

Bērziņš Valsts prezidenta zvērestu dos Saeimas ārkārtas sēdē 8.jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu