Zatlers: Bērziņš tika ievēlēts caur klusumu un bez debatēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts prezidents Valdis Zatlers ar interesi esot vērojis deputātu debates prezidenta vēlēšanu dienā 2.jūnijā, viņš uzskata, ka tas, kā notiek debates un lēmumu pieņemšana, vienmēr ir interesanti un daudz ko pastāsta par deputātiem.

To prezidents atzinis intervijā laikrakstam «Diena».

Viņu esot pārsteidzis, ka debates bijušas «vienā virzienā» -  par esošo prezidentu.

«Mani pārsteidza, ka debates bija vienā virzienā – par esošo prezidentu, taču ļoti maz bija argumentācijas par otru kandidātu Andri Bērziņu. Viņš tika ievēlēts caur klusumu un bez debatēm,» saka prezidents.

 Zatleram ir savs skaidrojums, kāpēc tas tā noticis. «Manuprāt, izskaidrojums ir vienkāršs. Joprojām mūsu politiķiem domas, runas un darbi nesaskan. No šī apburtā loka viņi nespēj tikt ārā. Būtu godīgi iznākt un pateikt – mēs balsosim tā, esam pārliecināti par savu izvēli, jo mūsu argumenti ir stiprāki. Tas ir politiskās kultūras jautājums, par ko runājam gadiem, bet joprojām tas ir mūsu politiskās vides Ahilleja papēdis,» uzskata Zatlers.

Uz jautājumu, kādēļ, viņaprāt, Zatlers netika pārvēlēts, viņš atbild, ka «tas nav no vienkāršākajiem jautājumiem.» «Tas nav no tiem vienkāršākajiem jautājumiem, uz kuru es pats varētu atbildēt. Tas būtu izpētes vērts notikums, kur žurnālisti varētu darīt daudz vairāk nekā līdz šim,» teic prezidents.

«Ja paskatāmies, ko teikuši politiķi, ir arī sacīts – Zatlers jau ir ievēlēts [to medijiem sacīja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis – red.], lai pērk šampanieti un pucē kurpes. Arī tāda attieksme ir bijusi. Tajā pašā laikā nāk aizkadra informācija, kurā saka, ka vēl nav pārliecināti. Kur vēl tiešāks pierādījums, ka runā vienu, bet dara kaut ko citu. Tas atgādina tādu nolemtību, bet tauta negrib, lai viņas likteni tā vienkārši nolemtu, klusējot un neko nesakot,«  tā Zatlers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu