Jezdakova: VID strādā pie tā, lai mazinātu korupcijas riskus iestādē

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) veic vairākus pasākumus, lai mazinātu korupcijas riskus iestādē, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova.

Atsaucoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapas datiem, viņa norādīja, ka VID darbinieki veido tikai 4% no visiem konstatētajiem korupcijas gadījumiem. "Korupcija kā tāda valstī, protams, ir slikts rādītājs kopējās ēnu ekonomikas problēmas kontekstā. Mēs, nenoliedzami, arī paši veicam virkni pasākumus savā iestādē, lai mazinātu šos korupcijas riskus - veicam gan rotāciju, gan arī izglītojošos pasākumus un, protams, tiek veikti arī operatīvie pasākumi šajā jomā – tos veic arī mūsu Finanšu policijas pārvaldes darbinieki," stāstīja Jezdakova.

Pēc VID ģenerāldirektores teiktā, no vienas puses, viņai kā iestādes vadītājai ir jāmēģina aizsargāt savus darbiniekus, tomēr, ja darbinieks izdarījis likuma pārkāpumu, tad dienests ir ieinteresēts bargi sodīt negodprātīgos darbiniekus. "Mūsu galvenais uzdevums ir darbiniekiem izstāstīt, kā viņiem rīkoties, kukuļdošanas gadījumos – kas jādara un kam jāziņo, kādas ir sekas negodprātīgas rīcības rezultātā un veikt visu nepieciešamo, lai šādus gadījumus nenāktos piedzīvot. No savas puses mēs mēģinām darīt visu, kas ir mūsu spēkos, bet laiku pa laikam diemžēl mūsu pašu finanšu policijai nākas atklāt kādus nepatīkamus faktus," atzina Jezdakova.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu