Vēl nav zināms, vai Bērziņš piekritīs dzīvot Jūrmalas rezidencē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidenta kanceleja jaunievēlētajam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam (ZZS) pēc stāšanās valsts augstākās amatpersonas amatā nodrošinās dzīvesvietu Jūrmalas rezidencē, aģentūrai LETA pavēstīja pašreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera preses sekretāre Ilze Rassa.

Aģentūra LETA nav saņēmusi apstiprinājumu no Bērziņa, ka viņš piekritīs dzīvot Jūrmalas rezidencē.

Tiklīdz būs pieejama plašāka informācija, kanceleja sola sniegt komentārus arī par Zatlera dzīvesvietu pēc viņa pilnvaru beigām.

Lai varētu veikt eksprezidenta sabiedrisko darbību, pašreizējam prezidentam pēc pilnvaru beigām tiks nodrošināta sekretāre un automašīna, kā arī likumā noteiktās sociālās garantijas. Valsts prezidenta darbības nodrošināšanas likums paredz, ka eksprezidents saņem ikmēneša pensiju 50% apmērā no prezidenta mēneša atalgojuma

«Jebkurš Valsts prezidents, beidzot pildīt pienākumus, joprojām ir aktīvs sabiedriskajā darbā. Piemēram, [eksprezidents] parasti turpina patronāžu misiju, piedalās sabiedriskos pasākumus un citās aktivitātēs,» norādīja Rassa.

LETA jau ziņoja, ka 2.jūnijā otrajā Valsts prezidenta vēlēšanu kārtā Saeima par Valsts prezidentu ievēlēja Bērziņu.

Par Bērziņa ievēlēšanu prezidenta amatā aizklātās vēlēšanās nobalsoja 53 deputāti, bet pret bija 44 balsis. Par otru augstā amata kandidātu - pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru - nobalsoja 41 tautas kalps, bet pret - 56 deputāti.

Kopā vēlēšanās piedalījās 99 parlamentārieši, derīgu vēlēšanu zīmi nodeva 97 deputāti.

Prezidenta Zatlera pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu