«Panorama Plaza» nepabeigto ēku nopērk «Swedbank» meitasuzņēmums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien izsolē tika pārdots maksātnespējīgajam Latvijas-Turcijas kopuzņēmumam SIA «Latmes Building» piederošais nekustamais īpašums - dzīvojamā kompleksa «Panorama Plaza» trešā nepabeigtā ēka - , kuru par 783 972 latiem iegādājās «Swedbank» meitasuzņēmums SIA «Ektornet Residential Latvia», biznesa portālu «Nozare.lv» informēja maksātnespējas administratora Aigara Lūša birojā.

Izsolīts tika zemes gabals ar kopējo platību 5363 kvadrātmetri un uz tā esošā dzīvojamās ēkas ar garāžām jaunbūve ar projektējamo platību 18 593,54 kvadrātmetri, kas atrodas Rīgā, Lielirbes ielā 15.

Nekustamo īpašumu izsolē iegādājās vienīgais izsoles pretendents SIA «Ektornet Residential Latvia» par 783 972 latiem, tai skaitā pievienotās vērtības nodoklis 141 372 latu apmērā.
Iepriekš nepabeigtās jaunbūves izsole bija paredzēta 2010.gada oktobrī, taču tā tika atcelta juridisku šķēršļu dēļ.

Lai varētu pabeigt trešo, patlaban iekonservēto projekta «Panorama Plaza» ēku, būtu nepieciešamas vēl aptuveni 20 miljonu latu investīcijas, iepriekš biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja projekta realizētāja SIA «Latmes Building» valdes priekšsēdētājs Aivars Balodis.

Jau ziņots, ka 2010.gada maijā par maksātnespējīgu atzītā Latvijas un Turcijas būvniecības kopuzņēmuma SIA «Latmes Building» kreditoru sapulcē 12.augustā nolemts sākt uzņēmuma bankrota procedūru, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Lūsis.

Viņš skaidroja, ka uzņēmuma kreditoru sapulcē 12.augustā netika izteikti ne sanācijas, ne izlīgšanas priekšlikumi, līdz ar to normatīvie akti paredz bankrota procedūras sākšanu. «Bankrota procedūra jāpabeidz divu gadu laikā, taču šis termiņš vēlāk var mainīties,» sacīja Lūsis.

Kreditoru sapulcē nolemts «Latmes Building» īpašumā esošo daudzstāvu ēku kompleksu «Panorama Plaza» sākt gatavot pārdošanai, informēja administrators.

«Nākamgad plānots sākt «Panorama Plaza» dzīvokļu pārdošanu, taču trešā, nepabeigtā kompleksa ēka varētu tikt pārdota arī ātrāk,» skaidroja Lūsis.

Lielākais maksātnespējīgās «Latmes Building» kreditors ir «Swedbank».

Pēc «Firmas.lv» datiem, Turcijas kompānijai pieder 79% 1997.gadā reģistrētās «Latmes Building» kapitāla, 14% īpašnieks ir Ainārs Škapars, bet 7% uzņēmuma īpašnieks un valdes loceklis ir Aivars Balodis.

2007.gadā «Latmes Building» neto apgrozījums bija 11,9 miljoni latu, liecina «Firmas.lv» dati, bet 2006.gadā kompānijas apgrozījums bija 32 200 lati. Kompānijas zaudējumi pirms nodokļu nomaksas bija 1,33 miljoni latu, bet 2007.gadā - 1,34 miljoni latu.

Firmas pamatlīdzekļu vērtība 2007.gadā bija 3,63 miljoni latu, saistības pret debitoriem bija 5,29 miljoni latu, apgrozāmo līdzekļu vērtība bija 36,4 miljoni latu, bet kreditoru prasījumi veidoja 42,8 miljonus latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu