Ūdenslīdējs gatavojas mekēt jūrā apglabāto bin Ladena līķi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Pieredzes bagāts ūdenslīdējs no Kalifornijas Bils Vorens, kurš ilgus gadus nodarbojas ar zemūdens dārgumu meklēšanu, gatavojas sameklēt Arābu jūrā apglabāto «Al Qaeda» līdera Osamas bin Ladena līķi, ziņo «ABC News».

67 gadus vecais ūdenslīdējs apgalvo, ka tas ir viņa līdz šim aizraujošākais un, iespējams, bīstamākais projekts.

Kopš bin Ladena nogalināšanas 2.maijā, medijos nemitīgi virmojušas spekulācijas par to, vai jūrā apglabātais tik tiešām ir terorists numur viens, jo bin Ladena pēcnāves fotogrāfijas nekad tā arī netika publicētas.

Vorens apgalvo, ka viņš vēloties pierādīt, ka «Al Qaeda» līderis ir miris.

Pēdējo 30 gadu laikā Vorens atklājis 150 kuģu vrakus un dārgumus, kuru kopējā vērtība naudas izteiksmē ir septiņi miljoni dolāru.

Vorens ir apņēmies bin Ladena līķi atrast un ne tikai to nofotografēt un uzfilmēt, bet arī veikt tā DNS analīzes.

Vorena misija varētu izmaksāt 1 miljonu dolāru, taču viņš cer uz prāvu peļņu, norādot, ka joprojām neviens vēl neesot saņēmis 25 miljonu atlīdzību, kas tika izsludināta par bin Ladenu. «Atlīdzību vēl neviens nav saņēmis, un tā tika piesolīta par Osamu bin Ladenu - dzīvu vai mirušu. Tagad viņš ir miris, un man joprojām ir izredzes dabūt 25 miljonus dolāru».

Kaut arī Vorenam tika skaidrots, ka minētā atlīdzība vairs nav spēkā, viņš no sava nodoma neatteikšoties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu