Grigule: Bērziņš pats veido savu komandu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

 Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš (ZZS) pats veido savu komandu un es neesmu iesaistījusies tās tapšanā, aģentūrai LETA sacīja Saeimas deputāte Iveta Grigule (ZZS).

Bērziņš pašlaik ir aizņemts, jo viņam ir maksimāli ātri jāizveido stingra, stabila, kompetenta un lojāla komandu, un tas nav viegls process, skaidroja Saeimas deputāte.

«Mans uzdevums bija viņam palīdzēt vēlēšanu laikā un panākt rezultātu. Šo darbu es esmu izdarījusi,» skaidroja Grigule.

Kā ziņots, Grigule bija viena no tiem deputātiem, kuri parakstīja iesniegumu par Bērziņa kandidatūras izvirzīšanu.

Viņa šobrīd nav gatava pati pievienoties Bērziņa komandai, taču jaunievēlētais prezidents «labāk zina», ar kādu kompetenci apveltīti cilvēki viņam ir vajadzīgi, bet viņa atzīst, ka nekad nevajag teikt - nekad.

Grigule norādīja, ka atbalstīja Bērziņa kandidatūru jau uzreiz pēc tam, kad viņš paziņoja par gatavību startēt prezidenta vēlēšanās. Salīdzinot abus kandidātus - Bērziņu un pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru -, viņai neradās šaubas, kuru atbalstīt. Savu lēmumu Saeimas deputāte pieņēma, jo viņa zināja, kā Bērziņš strādā reālajā darbā Saeimā un ka viņš pieņem izsvērtus un argumentētus lēmumus.

Grigule norādīja, ka plāno kandidēt 11.Saeimas vēlēšanās, ja referendumā tiks nobalsots par Saeimas atlaišanu. To, ka visiem 10.Saeimā ievēlētajiem Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputātiem ir tiesības startēt jaunās Saeimas vēlēšanās, esot apstiprinājis ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Kā ziņots, Bērziņš (ZZS) vienojies, ka Valsts prezidenta kancelejas vadītāja pienākumus uzņemsies Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze (ZZS), aģentūru LETA informēja Bērziņa sekretāre Karīna Rāviņa-Vimba.

Jaunievēlētais prezidents atzinīgi vērtē Daudzes pieredzi, vadot 9.Saeimas darbu, kas būšot ļoti noderīga, strādājot prezidenta kancelejā. Pozitīvi tiek vērtēts arī tas, ka Daudze arī agrāk ir ieņēmis vadošus amatus un uzkrājis pieredzi parlamentārajā darbā.

Savukārt Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks arī turpmāk būs Ēriks Ozols, tādējādi nodrošinot kancelejas administratīvā darba pēctecību.

Andris Pelšs ir piekritis turpināt darbu par padomnieku ārpolitikas jautājumos, informēja Rāviņa-Vimba.

LETA jau ziņoja, ka 2.jūnijā otrajā Valsts prezidenta vēlēšanu kārtā Saeima ar 53 balsīm par Valsts prezidentu ievēlēja Bērziņu.

Prezidenta Zatlera pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu