Dāņu profesors «atmaskos» ne tikai Latvijā ražotās vafeles

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tuvāko nedēļu laikā Latvijas iedzīvotāji no dāņu profesora Stēna Stendera, visticamāk, vēl dzirdēs par transtaukskābju saturu Latvijas un ārvalstu ražotāju pārtikas produktos, otrdien raksta «Diena».

Kā laikrakstam stāstīja Latvijas Universitātes asociētais profesors kardiologs Gustavs Latkovskis, Stenders paņēmis jaunus paraugus – dažādus pārtikas produktus, kuros ir hidrogenizētie augu tauki, un tagad veic jaunas pārbaudes.

Transtaukskābes var veicināt saslimšanu ar sirds un asinsvadu slimībām. «Var veicināt to, ka attīstās ateroskleroze, var izraisīt infarktu, insultu. Transtaukskābes paaugstina tā saukto slikto holesterīna līmeni un pazemina labo holesterīna līmeni, sliktais holesterīns nogulsnējas sirds un citās artērijās,» skaidroja Latkovskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu