Šmits: dāņu profesors jāizraida no valsts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Dāņu profesors, kurš nāca klajā ar šokējošu apgalvojumu - Latvijā ražotu vafeļu paciņa kaitīguma ziņā pielīdzināma desmit cigarešu izsmēķēšanai, būtu jāizraida no valsts, uzskata Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētājs Didzis Šmits.

«Latvijas pārtikas uzņēmumu ražotā produkcija ne tikai atbilst visām Eiropas Savienības likumdošanā noteiktajām prasībām, bet ir paaugstinātas kvalitātes produkti. Ārvalstu pētnieku izteikumi par Latvijas uzņēmumu ražoto produkciju nav vērtējami citādi kā nomelnošana, kas ne tikai maldina patērētājus un tādējādi kropļo tirgu, bet arī rada aizdomas par ārvalstu konkurentu interešu lobiju mūsu valstī,» uzsver Šmits.

Šmits norāda: «Veidam, kā tiek pasniegta sagrozītā informācija, nav nekādas saiknes ar objektīvo situāciju, nemaz nerunājot par zinātni. Sirds un asinsvadu slimību kā nāves cēloņu izplatība Dānijā un Ziemeļvalstīs kopumā ir ievērojami augstāka nekā Latvijā, līdz ar to dāņu profesors var droši doties atpakaļ uz savu dzimteni un rezultatīvi strādāt tur,» norāda Šmits.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu