«Tu-134» katastrofa: krievus aizkustina varonis, kurš nepazīst bailes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Īsi pēc «Tu-134» katastrofas pie Petrozavodskas lidostas, notikuma vietā vairāki vīrieši metās glābt izdzīvojušos un daļu ievainoto iznesa no degošas lidmašīnas, vēsta Krievijas mediji.

Apspriežot notikušo nelaimi, blogeri Karēlijā īpaši pievērsuši uzmanību kādam vīrietim televīzijas sagatavotajos kadros. Vīrietis stāstījis, kā viņš iznesa ļaudis no degošās lidmašīnas.

Spēcīgas miesas būves vīrietis, visticamāk, ir vietējais iedzīvotājs, kurš nejauši kļuva par avārijas aculiecinieku. Viņš neapjuka un metās glābt ievainotos.

«Vai nu meitene, vai sieviete. Viņa bija viegla, es viegli nesu viņu uz rokām. Bija grūti saprast, kas viņa ir. Vēlāk iznesu vīrieti, lielu. Viņu sauca Sergejs. Mums vēl kāds trešais palīdzēja. Vairāk gan es nepaguvu, sāka sprāgt un aizdegās viss,» televīzijā stāstīja anonīmais varonis.

«Aizķēra līdz sirds dziļumiem» - tā raksta Karēlijas blogeri, norādot: «Šis nejaušais, anonīmais aculiecinieks stāsta, kā glāba ļaudis no degošas lidmašīnas. Izvilka vienu, pēc tam vēl divus, kāds izvilka bērnu. Vēlāk viņš vairs nevarēja nevienu glābt, jo sākās sprādzieni!»

Blogeris uzsvēra, ka vīrieša sejā redzamas ciešanas, jo viņš nav varējis izglābt vairāk cilvēku. «Riskēja ar savu dzīvību, bet par to pat neaizdomājās. Šie ir īsti varoņi, kas steidz palīgā, nevis steidz ķert videokameru. Un nevis medaļas dēļ. Viņi savādāk nemāk,» jūsmo blogeris.

Tikmēr Krievijas mediji ziņo, ka internetu pārpilda video no traģēdijas vietas. Video filmējuši vīrieši, kuri meklējuši efektīvāku filmēšanas leņķi, bet tai pat laikā kāds anonīms varonis metas iekšā lidmašīnas atlūzās.

Šobrīd mediji aktīvi meklē anonīmo varoni sarkanajā jakā, jo grib pateikt viņam paldies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu