Katastrofa Krievijā: vaino pilotus un runā par dīvainām nobīdēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Pirmdien vakarā Karēlijā notikušajā traģēdijā, kad uz šosejas neveiksmīgi mēģināja nosēsties lidaparāts «Tu-134», vainojami esot piloti.

«Newsru.com» vēsta, ka lidostas dispečers apstiprināja - apkalpes locekļi izlēmuši nolaisties, ignorējot slikto redzamību un nelabvēlīgos laika apstākļus.

Sergejs Šmatkovs, kurš vadījis «Tu-134» no zemes, apgalvo, ka līdz pēdējam mēģinājis pārliecināt pilotus veikt vēl vienu apli. «Slikta redzamība biezas miglas apstākļos, tumsa, slikts laiks. Taču Fjodorovs [vecākais pilots] atbildēja, ka tomēr sēdinās lidmašīnu,» sacījis Šmatkovs.

«Es nevaru teikt, ka lidostā vispār nekas nebija redzams,» viņš sacīja un piebilda, ka tie ir minimālas redzamības apstākļi, kādos ir iespējams nosēsties.

Tikmēr Krievijas aviācijas aģentūras oficiālie pārstāvji paziņojuši, ka «Tu-134» avārija netālu no lidostas notika pēc tam, kad «nezināmu iemeslu dēļ lidmašīna atkāpās no kursa un uzsāka nosēšanos».

«Noskaidrots, ka lidmašīna nezināmu iemeslu dēļ nobīdījās no kursa, kas veda uz skrejceļa pusi, tāpat tika uzsākta priekšlaicīga nosēšanās. Tā rezultātā lidaparāts aizķēra kokus, bet pēc tam aizķēra arī energopadeves līnijas,» norāda aģentūrā.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu