«Tu-134»: stjuartes plānoja pamest darbu; izdzīvojušos izglāba brīnums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Divas stjuartes no Karēlijā avarējušās lidmašīnas «Tu-134» apkalpes bija nolēmušas nolidot pēdējo reisu un iesniegt atlūgumu. Viena stjuarte nolēma izmēģināt spēkus citā profesijā, bet otra veltīt sevi ģimenei. Abas negadījumā gājušas bojā, noskaidrojuši Krievijas mediji.

«Tu-134» avārijā no apkalpes komandas izdzīvoja trešā stjuarte - viņu ievainotu atbrīvoja no lidmašīnas atlūzām.

Katastrofas brīdī pa šoseju mašīnā brauca kāds pāris. Viņi pastāstīja: «Atpakaļ skata spogulī ieraudzīju milzīgu oranžu lodi un liesmas. Mēs bijām 200 metru attālumā no katastrofas vietas. Lidmašīna sadalījās mūsu acu priekšā. Pagriezāmies, piebraucām pie atlūzām un ieraudzījām cilvēkus, kuri sadega dzīvi. Tad bija dzirdami trīs sprādzieni. Ar viena sprādziena spēku, acīmredzot, no lidmašīnas izkrita meitene, kura pat varēja nosaukt savu vārdu.»

Stjuarte Jūlija Gurina, kura gāja bojā katastrofā, pirms lidojuma bija teikusi brālim, ka grib mainīt dzīvi un dibināt ģimeni. «Viņa stāstīja, ka tad, kad atgriezīsies no Maskavas reisa, pastāstīs plašāk par saviem plāniem,» stāstīja brālis.

Savukārt Jeļena Jerogejeva plānoja nolidot pēdējo reisu. «Mēs ar viņu sazvanījāmies iepriekšējā dienā. Viņa stāstīja, ka nolēma aiziet no darba un 20.datumā ir viņas pēdējais lidojums,» stāstīja stjuartes māsa. «Kad viņa teica «pēdējais lidojums», viņa taču nedomāja, ka notiks kas tāds,» norādīja mirušās radiniece.

Kā jau ziņots, katastrofā izdzīvoja astoņi cilvēki, šobrīd gan izdzīvojuši ir tikai septiņi, jo kāda zēna dzīvību ārstiem tā arī neizdevās glābt.

Izdzīvojušos, acīmredzot, izglāba tikai brīnums - viņi sēdēja veiksmīgās vietās. Septiņi izdzīvojušie sēdēja pie kreisā lidmašīnas spārna, vēstī Krievijas mediji.

Parasti drošākās vietas ir lidmašīnas aizmugurē, skaidrojis aviācijas eksperts. Šoreiz, acīmredzot, lidmašīna krītot savērās uz labo pusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu