«Tu-134» katastrofa: izdzīvojusī stjuarte nosauc vainīgo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Karēlijā avarējušās «Tu-134» lidmašīnas izdzīvojusī stjuarte Jūlija Skvorcova atklājusi, kas notika pēdējās minūtēs uz krītošās lidmašīnas klāja. Tāpat sieviete apstiprinājusi vairāku Krievijas ekspertu versijas par iespējamiem katastrofas iemesliem.

Medijs «Life News» vēsta, ka brīdī, kad lidmašīna mēģināja nosēsties uz šosejas, lidmašīnu patiešām nevadīja ekipāžas galvenais pilots Aleksandrs Fedorovs. Pie vadības bija sēdies otrais pilots Sergejs Karjakins.

Arī laika apstākļi, kurus minēja kā iespējamo katastrofas iemeslu, pēc stjuartes domām, bija nepiemēroti lidojumam.

Stjuarte gan norāda, ka piloti nav varējuši veikt otro apli degvielas trūkuma dēļ, proti, nelielās aviokompānijas bieži uzliek sodu pilotiem, kuri iztērē vairāk degvielas nekā ir paredzēts.

Tāpat Skvorcova apgalvo, ka tā nav bijusi avārijas nosēšanās, bet gan īsta katastrofa: «Es pati sapratu, kas noticis, tikai tad, kad pamanīju - lidmašīna ar spārnu aizķēra vienu koku, tad otru.»

Sieviete atminas, ka pēc avārijas atguva samaņu un saprata, ka ir iespiesta starp krēsliem. Attopoties viņa ieraudzīja mirušo pasažieru ķermeņus. «Piegāju pie viena vīrieša, pataustīju pulsu, sapratu - miris, aizvēru viņam acis. Piegāju pie otra - arī miris, tad pie trešā. Pēc tam ieraudzīju uz pusēm pārrautu bērnu un vairs neko neatceros,» atmiņās dalījusies stjuarte.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu